Općina Viljevo želi podići kredit u iznosu 1.330.000 eura

Općina Viljevo želi podići kredit u iznosu 1.330.000 eura

Na 16. sjednici Vijeća Općine Viljevo usvojena je Odluka o zaduživanju Općine Viljevo za realizaciju kapitalnog projekta Izgradnja i uređenje centra u Viljevu - Faza C, Stambeno - poslovna građevina. Načelnik Općine Dominik Knežević je istaknuo kako se radi o dugoročnom kreditu koji će se realizirati kod Hrvatske banke za obnovu i razvitak. Ukupni iznos kredita je 1.330.000,00 eura. Kamatna stopa je 2,10 posto, fiksna u skladu s programom kreditiranja. Krajnji rok korištenja kredita je 31. svibnja 2025. godine. Otplata kredita je 15 godina, uključujući poček od 4 godine. Pojašnjavajući razloge za kredit načelnik je istaknuo kako je investicija velika i neophodna za više stvari uključujući funkcioniranje općinske uprave, društveni život i stambeno poslovne građevine.

- Mi to jednostavno ne možemo realizirati niti iz proračuna niti kroz određene natječaje ministarstava gdje su iznosi dosta mali, pa bi realizacija bila dugotrajna, a s obzirom da je riječ o stambeno-poslovnoj građevini ona kao takva nije prihvatljiva kod prijave na razne EU fondove. Odluku o zaduživanju Općine Viljevo donijeti će u konačnici Vlada Republike Hrvatske, a hoće li odlučiti da se mi smijemo zadužiti, ili ne to je njihova odluka - rekao je Knežević.

Na sjednici su vijećnici upoznati s koeficijentima za obračun plaća službenika i namještenika u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Viljevo, o izvršenju Programa korištenja sredstava od raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH na području Općine Viljevo u 2022. godini i izvršenju Plana djelovanja Općine Viljevo u području Prirodnih nepogoda za 2022. godinu. Uz ove, prihvaćeno je i Izvješće o radu općinskog načelnika za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca protekle godine. Pod točkom pitanja i prijedlozi vijećnika načelnik Knežević je vijećnike upoznao s trenutno prijavljenim investicijama te je rekao kako su stigli ugovori iz Državnog odvjetništva po pitanju zakupa zajedničkih pašnjaka.

Live stream

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije