Proljetni eko-sajam u Magadenovcu

Proljetni eko-sajam u Magadenovcu

Osnovna škola "Matija Gubec" Magadenovac od ove školske godine provodi treći KA1 Erasmus + projekt pod nazivom "Živi zeleno, živi zdravo!"


- Kako je jedan od prioriteta ovog programa okoliš i borba protiv klimatskih promjena, a koje su važan dio i razvojnog plana naše škole, odlučili smo se upravo na projekt takve tematike – istaknula je koorinatorica projekta Dragana Mihajlović, nastavnica engleskog i njemačkog jezika, na Proljetnom eko sajmu koji je održan ispred Općine Magadenovac na Dan planeta zemlje, 22. travnja.

Cilj sajma bio je ponuditi proizvode nastale prenamjenom i osvijestiti školsku djecu i lokalnu zajednicu o važnosti prenamjene predmeta u svrhu zaštite okoliša i održivog razvoja. Na sajmu su osim uporabnih i ukrasnih predmeta nastalih prenamjenom i recikliranjem u ponudi bile i zdrave slastice te eko vrtuljak.

- Dvije subote u mjesecu ožujku imali smo radionice u matičnoj školi u Magadenovcu, dok su u područnoj školi u Marijancima i u područnim odjelima učenici radili za vrijeme i poslije nastave tijekom radnog tjedna. U subotnjim radionicama izrađivali su podmetače od starih CD-ova, straničnike, cvijeće od žice i najlonki, nakit od ostataka kože (koju je donirala tvrtka Midal d.o.o), privjeske i teglice od elektronskog otpada te posude za cvijeće i eko folije od starih pamučnih majica i pčelinjeg voska. Izrađivale su se i bojale male stolice, a u Područnoj školi u Marijancima izrađivale su se kugle za kupanje, svijeće i ukrašavale boce - rekla je Mihajlović te dodala kako su u područnim odjelima izrađivali privjeske, kutijice za nakit i slično.

Gosti sajma bili su Dječji vrtić "Snjeguljica" Magadenovac, Udruga žena Lacići, Udruga žena Šljivoševci i Srednja škola Donji Miholjac.

Glavni pokrovitelj bila je Općina Magadenovac, a supokrovitelji Općina Marijanci i Midal d.o.o.

Live stream

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije