20 godina inkubatora “Osvit”

20 godina inkubatora “Osvit”

Poduzetnički inkubator Osvit jedna je od najstarijih takvih institucija u Hrvatskoj. Osnovan je 2003. godine kao poduzetnička zadruga. Danas ima devet zadrugara i sedamnaest tvrtki stanara. Inkubator djeluje u dijelu bivšeg prostora tvornice Borovo, ali isto tako i u novoizgrađenoj zgradi Tehnološkog parka u Industrijskoj zoni u Donjem Miholjcu koja ima najkvalitetnije uvjete za razvoj i obrazovanje u sferi visokih tehnologija. U proteklih dvadeset godina u adaptaciju i opremanje te izgradnju spomenutih prostora uloženo je više od milijun i 100 tisuća eura.

Uz pružanje mogućnosti pokretanja poslova i razvoja poduzetničkih ideja u Inkubatoru posvećuju veliku pozornost edukaciji i radu s mlađim generacijama kojima nastoje prenijeti najnovija tehnološka znanja.

Govoreći na svečanosti obilježavanja 20. obljetnice ove potporne institucije u gospodarstvu upravitelj Boris Poslon posebno je istaknuo dugogodišnju aktivnost pod nazivom Ljeto u Osvitu, gdje volonteri zainteresiranim polaznicima prenose svoja stručna znanja i iskustva. On je za jesen najavio i sajam za učenike osnovnih škola s područja Donjeg Miholjca.

U inkubatoru su provedeni brojni projekti, seminari, edukacije i osposobljavanja, a posljednji među njima je projekt prekogranične suradnje Interreg Hrvatska - Srbija pod nazivom UPDATE. Partner je Naučno-tehnološki park iz Novog Sada. U fokusu projekta su tri područja, virtualna stvarnost, internet stvari i 3D print. U projektu će biti organizirana edukacija iz područja umjetne inteligencije i Internet of Everything, s posebnim fokusom na primjenu u autoindustriji.

Predsjednik skupštine inkubatora Stjepan Živković istaknuo je kako je inkubator i u složenim uvjetima gospodarstva ostvario velika postignuća i rezultate, a predstavnik Uprave za gospodarstvo Osječko baranjske županije Domagoj Čavar zahvalio se na suradnji u brojnim projektima sa županijom.

Prvi upravitelj Valent Poslon podsjetio je kako je inkubator nastao u vremenima kada je lokalna vlast bila nesklona takvoj inicijativi, ali da je u svome začetku imao punu podršku Ministarstva gospodarstva i županije. Danas inkubator uspješno surađuje sa svim lokalnim upravama s područja Donjeg Miholjca kao i s poduzetnicima i obrazovnim institucijama. Valent Poslon je poželio sadašnjim zaposlenicima da i dalje nastave s uspješnim radom i uvođenjem novih, kvalitetnih i inventivnih ideja.

Live stream

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije