Priznanje školskom vrtu u Kapelni

Priznanje školskom vrtu u Kapelni

U HRT-ovu studiju Zvonimir Bajsić održana je svečana dodjela nagrada i priznanja najljepšim školskim  vrtovima u Republici Hrvatskoj u 2022. godini. Bila je to završna manifestacija ekološko-obrazovnog projekta „Najljepši školski vrtovi“ kojeg provodi Hrvatska radiotelevizija u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te drugih donatora. Na svečanosti su sudjelovali i predstavnici Osnovne škole Hinka Juhna Podgorač, Osnovne škole Ante Starčevića Viljevo i Osnovne škole „Matija Gubec“ Čeminac, kojima je osnivač Osječko-baranjska županija, kao i predstavnici Osječko-baranjske županije.

I ove godine naše su škole ostvarile zapažene rezultate. Tako je priznanje za najboljeg početnika u sezoni 2022. godine dobila je Osnovna škola Hinka Juhna Podgorač, a nagradu su primili predstavnici škole, ravnateljica Zdenka Vukomanović i domar Dejan Kučić

Područna škola Kapelna, Osnovne škole Ante Starčevića Viljevo, osvojila je drugo mjesto u kategoriji tradicijski uzgoj. Nagradu je preuzela učiteljica Darija Perić i tri učenika, a u pratnji su bili domar Zdenko Šumanovac i ravnateljica Blaženka Škrlec. Ovu školu pohađa devet učenika u četverorazrednoj kombinaciji koju vodi učiteljica Darija Perić koja svakoj generaciji usađuje ljubav prema prirodi i uređenju okoliša. Svi učenici su članovi ekološke sekcije u kojoj vrijedno rade, posebno na uređenju začinskog vrta ispred školske zgrade. U vrtu koji su oblikovali i uredili uče voljeti prirodu, prepoznavati vrijednost i ljepotu podneblja u kojemu žive. Kroz igru uče kako posijati sjeme, njegovati mladu biljku, ubrati njezin plod i kako sačuvati zdravo tlo. Njeguju tradicijski uzgoj biljaka, a kroz školsku učeničku zadrugu Čuvarkuća surađuju s ekološkom sekcijom predmetne nastave koja izrađuje sapune, eterična ulja i macerate. U rad je uključena i spremačica te školski domari. Ova nagrada dodatni je poticaj da škola nastavi živjeti i raditi u suglasju s prirodom, čuvati tradiciju i brinuti o okolišu.

Live stream

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije