Španjolski učenici posjetili Donji Miholjac

Španjolski učenici posjetili Donji Miholjac

Šesnaest učenika i učenica te dvije nastavnice iz španjolskog grada Olota u Kataloniji jučer su bili u uzvratnom posjetu Srednjoj školi Donji Miholjac. Tijekom jednodnevnog posjeta španjolci su sudjelovali u radionicama: gline i palačinki u Srednjoj školi, poslušali prezentaciju "Miholjac u ratu" u Gradskoj knjižnici, obišli spomenik palim braniteljima u Domovinskom ratu, razgledali Grad i gradske znamenitosti te bili na prijemu kod gradonačelnika Donjeg Miholjca Gorana Aladića.

- Veliko je bogatstvo putovati diljem svijeta, upoznavati različite ljude, biti prihvaćen od njih i družiti se s njima. No, poseban je osjećaj pružiti prijateljima gostoprimstvo. Danas imam priliku ugostiti vas u našem tisućljetnom gradu koji ima vrlo bogatu povijest i s kojim se ponosimo. Ponosni smo na naše dvorce i vrtove, sportaše i glazbenike. Ponosni smo na naš narod. S ponosom ističemo ime našeg sugrađanina Domagoja Vide, hrvatskog nogometaša koji je osvojio drugo i treće mjesto na svijetu s hrvatskom nogometnom reprezentacijom – rekao je, obraćajući se gostima na engleskom jeziku, gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić. Profesorica engleskog jezika Magda Rius sa Instituta La Garrotxa iz Olota zahvalila se na srdačnoj dobrodošlici.


- Ovo je učenicima prvi put da su napustili svoju zemlju i zahvalni smo na Erasmus plus K1 projektu koji nam je omogućio ovo divno putovanje. Zahvaljujem se i gradonačelniku te ravnatelju i profesorima u Srednjoj školi što su nas tako lijepo primili - rekla je profesorica Rius.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije