Povećan broj obrtnika

Povećan broj obrtnika

Broj obrtnika na području koje pokriva Udruženje obrtnika Donji Miholjac raste. U ovom trenutku na području grada Donjeg Miholjca i općina Magadenovac, Marijanci, Podravska Moslavina i Viljevo ima 255 obrtničkih radnji, od čega polovica otpada na uslužne obrte - podaci koji su se mogli čuti na godišnjoj skupštini Udruženja obrtnika Donji Miholjac. Isti je slučaj i na razini županije i države.

- Povećanje broja obrtnika najvećim je dijelom rezultat potpora Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i drugih državnih mjera za poticanje poduzetništva i obrtništva - smatra predsjednik udruženja Predrag Banda.

On je upozorio obrtnike kako moraju aktivnije pratiti raspisane natječaje i zakonodavne izmjene koje se tiču obrta, te da nastoje biti što bolje informirani o svim kretanjima u obrtništvu.

Tomislav Vukadin iz Udruženja obrtnika Đakovo istaknuo je kako su obrti važan dio hrvatskog gospodarstva koji zapošljavaju oko 207.000 ljudi.

Predsjednik Udruženja obrtnika Baranje Milan Nikšić smatra kako se benefiti koje država omogućuje tope budući da lokalne samouprave zbog ukidanja prireza povećavaju iznose komunalnih naknada i druge namete, a dodatni je problem i oslobađanje obrtnika od komorskog doprinosa u prve dvije godine čime se smanjuju prihodi komore. Isti je slučaj i sa obrtnicima koji su ugasili obrt.

- Područna obrtnika komora održava niz seminara i webinara i pokušavamo probleme s lokalnih i regionalnih razina podići na razinu Hrvatske obrtničke komore kako bi se na toj najvišoj instanci pokušali riješiti - rekao je predsjednik Obrtničke komore Osječko baranjske županije Stjepan Birović. On je najavio i skore razgovore sa županijom kako bi se dogovorili termini sajmovanja, ali i da se županija aktivnije financijski uključi u stipendiranje i druge financijske potpore obrtništvu.

Također je najavio za slijedeću godinu na razini županije jedan obrtnički sajam.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije