Na pjesničkom susretu predstavljena “Čežnja za ravnicom” Josipa Lucića

Na pjesničkom susretu predstavljena “Čežnja za ravnicom” Josipa Lucića

Pod pokroviteljstvom Općine Magadenovac u velikoj dvorani doma u Magadenovcu 8. srpnja održano je predstavljanje zbirke pjesama „Čežnja za ravnicom“ autora Josipa Lucića iz Kućanaca i pjesnički susret.

Prigodnim riječima potpore Josipu Luciću i književnom stvaralaštvu ljubiteljima poezije i pjesnicima obratio se načelnik Općine Magadenovac Stjepan Živković istaknuvši kako je ovaj događaj  osvježenje za kulturni život Općine Magadenovac.

Svoju zbirku pjesama „Čežnja za ravnicom“ predstavio je sam autor Josip Lucić govoreći o počecima svoga stvaralaštva kao i o samoj knjizi iz koje je pročitao nekoliko pjesama. Uz brojne ljubitelje poezije predstavljanje je uveličao i dr.sc. Ivan Vidaković iz Donjeg Miholjca koji je surađivao s autorom pri uređivanju knjige te predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Donjem Miholjcu doktor Ivan Vlahović. O Josipu Luciću i njegovoj knjizi kao i o pjesništvu i stvaralaštvu općenito govorio je Zdravko Živković iz Donjeg Miholjca.

Na pjesničkom susretu u Magadenovcu svojom poezijom se ljubiteljima poezije  predstavilo dvadesetak pjesnika iz Gradišta, Našica, Feričanaca, Đurđenovca, Valpova, Belišća, Bistrinaca, Narda, Donjeg Mihojca, Podravskih Podgajaca, Rakitovice te pjesnici s područja općine Magadenovac. Dvije svoje pjesme pročitao je i poznati slikar i pjesnik Ivan Francuz iz Marijanaca. Glazbeni dio promocije i pjesničkog susreta upotpunio je harmonikaš Zdravko Pavlović iz Belišća.

- Predstavljanje zbirke „Čežnja za ravnicom“ autora Josipa Lucića i pjesnički susret protekli su u pozitivnom i veselom ozračju - kaže nam Zdravko Živković.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije