Cvijeće i svijeće na Spomenik poginulim braniteljima

Cvijeće i svijeće na Spomenik poginulim braniteljima

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja obilježen je u Donjem Miholjcu svečanim polaganjem vijenaca u Parku Matice hrvatske ispred Spomenika poginulim braniteljima. U nazočnosti članova obitelji poginulih i nestalih branitelja u Domovinskom ratu, članova Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca ogranka Donji Miholjac, policije i predstavnika gradske vlasti - nazočnima se obratio prof. Nenad Perić. 

- 5. kolovoza 1995. godine dogodila se vojno-redarstvena akcija “Oluja” - oluja hrvatskog naroda, koja je bila odgovor na tisuće civilnih i vojnih žrtava, tisuće izbjeglica za četverogodišnje okupacije našeg područja. “Oluja” će biti zapisana zlatnim slovima u Hrvatskoj povijesti, zato što je ona temelj današnje hrvatske države i to treba prenositi mladima. U “Oluji” su istaknutu ulogu imali hrvatski branitelji i dragovoljci, od kojih su neki i danas s nama i ja im se iskreno zahvaljujem na njihovom doprinosu u stvaranju hrvatske države. Trudit ćemo se mladima prenositi tu uspomenu i da se 5. kolovoza 1995. nikada ne zaboravi - rekao je prof. Nenad Perić.

U svečanosti polaganja vijenaca sudjelovali su članovi Gradske limene glazbe i župnik Župe Sv. Mihaela Donji Miholjac Josip Antolović.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije