U Donjem Miholjcu voda nije uspjela probiti nasip

U Donjem Miholjcu voda nije uspjela probiti nasip

Vodeni val koji je ovoga tjedna stigao na područje Osječko-baranjske županije u pojedinim mjestima načinio je značajne štete na poljoprivrednim površinama i objektima. Rijeka Drava, koja je bilježila vodostaj preko 550 cm, poplavila je samo u općini Podravska Moslavina oko 500 ha obradivih površina. Nastradao je i dio vikendica izrađenih uz rijeku Dravu.

U Donjem Miholjcu voda nije uspjela probiti nasip, a procjedne vode su zaustavljene barijerama i bazenima načinjenim od vreća napunjenih pijeskom, tako da šeta nije bilo.

Informacije su to koje su se mogle čuti na danas održanom koordinacijskom sastanku Stožera CZ Osječko-baranjske županije i predstavnika Hrvatskih voda.

Zamjenik župana i načelnik Stožera Civilne zaštite županije Mato Lukić zahvalio je ovom prilikom svim djelatnicima Hrvatskih voda, vatrogascima i volonterima čije su intervencije doprinijele da nije došlo do još većih šteta.

Gradonačelnik Goran Aladić koji je prekinuo godišnji odmor, također je bio na dijelu benta gdje su procjedne vode zaustavljene.

Zamjenik župana i načelnik Stožera CZ grada Osjeka Dragan Vulin naglasio je kako su učinjene sve radnje da se Osijek obrani od poplava, a pogotovo će se na lijevoj obali braniti zoološki vrt. Šetnica na istoj obali primiti će određenu količinu vode tako da grad ne bi trebao biti ugrožen.

Rukovoditelj obrane od poplava sektora B i direktor Vodno gospodarskog odjela za Dunav i Gornju Dravu Željko Kovačević naglasio je kako je kod Donjeg Miholjca na utvrđivanju benta radilo oko 200 ljudi koji su ugradili oko 20.000 vreća. Situacija je pod kontrolom i mi ćemo dalje ostaviti 24-satna dežurstva.

Na pitanje kada će vodeni val pasti na normalan vodostaj Kovačević je odgovorio da je teško prognozirati budući da i Dunav raste.
- Na akumulacijama HEP-a uspjeli smo zadržavati oko 400 kubnih metara u sekundi što je svakako pomoglo da se val uspori -  rekao je Željko Kovačević te naglasio kako će višak vreća biti prebačen prema područjima gdje se još val očekuje.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije