Završen projekt Zaželi Crvenog križa Donji Miholjac

Završen projekt Zaželi Crvenog križa Donji Miholjac

Održana je završna konferencija projekta "Zaželi pomoć za starije osobe u Donjem Miholjcu II" iz "Zaželi - program zapošljavanja žena - faza III" financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda u iznosu 98.427 eura. Nositelj projekta bio je Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Donji Miholjac u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za socijalni rad, Područnim uredom Donji Miholjac i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područnom službom Osijek.

Voditeljica projekta, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Donji Miholjac, Mihaela Šimunović je istaknula kako je ovim projektom bilo zaposleno 15 žena koje su vodile brigu za 94 krajnja korisnika.

- Uspjeli smo provesti ciljeve koje smo i predvidjeli projektom. Omogućili smo pristup radu pripadnicima ranjivih skupina i zapošljavanje na šest mjeseci. Radujemo se raspisivanju novog poziva za prijavu projektnih prijedloga na kojega planiramo aplicirati i ići na još više projektnih zapošljavanja. Vjerujem da je u lokalnoj zajednici prepoznata kvaliteta usluge koju smo mi kao Crveni križ pružili na području našeg djelovanja, a u prilog tome govori i činjenica o rastućem interesu potencijalnih korisnika za uključivanje u daljnje faze provedbe ovog projekta - istaknula je ravnateljica Šimunović.

Administrator na projektu Deni Bočkinac je istaknuo kako su korisnicima pružene usluge pomoći i to u pripremi obroka u kućanstvima, održavanju čistoće stambenog prostora/domova, pri odijevanju i svlačenju, higijeni, u socijalnoj integraciji i posredovanju u ostvarivanju raznih prava. Zaposlene žene su krajnjim korisnicima kroz razgovore pružale podršku te pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima.

Projekt se financirao iz Europskog socijalnog fonda u iznosu 85% dok je ostalih 15% financirala Republika Hrvatska.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije