Obilježen Dan općine Podravska Moslavina

Obilježen Dan općine Podravska Moslavina


Polaganjem vijenaca kod spomen obilježja i odavanjem počasti poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima te potom održavanjem Svečane sjednice Općinskog vijeća počelo je obilježavanje Dana Općine Podravska Moslavina.

Pod predsjedanjem Slavka Kupanovca sjednica Općinskog vijeća je održana u Društvenom domu u Podravskoj Moslavini, a uz vijećnike, općinskog načelnika Dominika Cerića, čelnike susjednih općina i gradova te ostale uzvanike sjednici su nazočili saborski zastupnik Goran Ivanović kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora te predsjednica Skupštine Osječko-baranjske županije Ivana Bagarić, ujedno izaslanica župana Ivana Anušića.

- Mala smo općina, s malim proračunom, ali ipak uspijemo iskoristiti svaki raspoloživi euro, kao i naći dovoljno vremena, snage i novca za potpore mladim obiteljima, novorođenima, djeci vrtićke dobi i školaraca. Prije dvije godine otvorili smo dječji vrtić, što nam je velika stavka u proračunu, no za mlade i djecu uvijek mora biti mjesta jer inače sav naš rad nema smisla. Ove godine završili smo izgradnju fotonaponske elektrane za vlastite potrebe, projekt kojim smanjujemo vlastite troškove, a sredstva od uštede nastojimo dalje investirati u infrastrukturu i druge kapitalne projekte, za obitelji i druge potrebe. Završili smo i projekt rekonstrukcije javne rasvjete na području cijele općine, kojim ćemo doći do uštede 50 do 60 %, zatim projekt odvojenog prikupljanja otpada u kojem smo osigurali 1.000 kanti, a tu su i drugi projekti - rekao je općinski načelnik Dominik Cerić. Dodao je kako se nastoji naći i rješenja za naknadu šteta poljoprivrednicima zbog elementarnih nepogoda, kojih je ove godine na području Općine bilo čak tri.


Predsjednica Županijske skupštine Ivana Bagarić čestitala je svim žiteljima Dan Općine, a općinskom vodstvu na uspješnom radu i realiziranim projektima u proteklim godinama. Naglasila je važnost projekta izgradnje dječjeg vrtića, koji su jedan od preduvjeta ostanka u ruralnim sredinama, te da je Osječko-baranjska županija bila i bit će partner ove općine u razvojnim projektima.

Saborski zastupnik Goran Ivanović istaknuo je da je Općina Podravska Moslavina mala zajednica sa svega 1.200 stanovnika, međutim uspijeva rješavati mnoge probleme. Osobitim izazovom i potrebom smatra očuvanje stanovništva u ruralnim sredinama, a pri tomu drži da su male zajednice/općine zapravo najvitalnije jedinice lokalne samouprave koje jamče njihov opstanak i razvoj te su i generatori ukupnog razvitka.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije