Svečano otvoren 1. kazališni festival Zvonimira Torjanca

Svečano otvoren 1. kazališni festival Zvonimira Torjanca

- Za mene je ovo jedan izuzetan događaj i dan, ne samo jer se radi o Festivalu, što je samo po sebi značajno, koji je posvećen mom ocu na čemu je cijela moja obitelj zahvalna i ponosna nego i zbog toga što sam ponovo, nakon četrdeset godina, u Donjem Miholjcu- rekao je na svečanosti otvorenja 1. Kazališnog festivala Zvonimira Torjanca, koja je održana u kino dvorani u Donjem Miholjcu, hrvatski, kazališni, televizijski i filmski glumac Marko Torjanac, sin doajena hrvatskog glumišta Zvonimira Torjanca.

Predsjednik ogranka Matice hrvatske u Donjem Miholjcu Ivan Vlahović je istaknuo kako je ideja o pokretanju Festivala nastala nakon jednog predavanja o kazalištu i Zvonimiru Torjancu kojeg je održao profesor Ivan Trojan, dekan Filozofskog fakulteta u Osijeku i predsjednik ogranka Matice iz Osijeka.

Direktorica ureda Turističke zajednice grada Donjeg Miholjca Melia Vidaković osvrnula se na svoj posljednji susret sa Zvonimirom Torjancem koji je 2006. godine prilikom snimanja HRT-ove emisije "Malo misto" gostovao u Donjem Miholjcu. Nakon toga je festival, čija je svečanost otvorenja upriličena upravo na godišnjicu rođenja Donjomiholjčanina Zvonimira Torjanca, otvorio gradonačelnik Grada Donjeg Miholjca Goran Aladić. Prisjetio se značajnijih uloga Zvonimira Torjanca, pohvalio organizatore Festivala i izrazio želju da ovaj, kao i Prandau festival, postane tradicionalan.

Pred prepunom kino dvoranom zatim je održana kazališna predstava "Tko je ovdje lud", komedija u kojoj su igrali Marko Torjanac i Natalija Đorđević. Trodnevni Kazališni festival Zvonimira Torjanca započeo je u srijedu kazališnom predstavom Okom oka oko" koju je režirao Dubravko Torjanac, također sin Zvonimira Torjanca. Festival će završiti danas monodramom "Ispit savjesti" koju će izvesti Robert Kurbaša. Mjesto održavanja je velika dvorana dvorca "Mailath", a početak je u 18:30 sati.

Organizatori festivala su Ogranak Matice hrvatske u Donjem Miholjcu i Turistička zajednica grada.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije