17. Miholjački sajam na prostoru ispred dvorca

17. Miholjački sajam na prostoru ispred dvorca

Miholjački sajam se održava po 17. put i to je lijepa tradicija, a pedesetak izlagača nudi ono što su pripremili svojim rukama. Obrtništvo je djelatnost koja se mora godinama graditi, održavati i poticati, a Osječko-baranjska županija to čini svojim potporama, što ćemo činiti i ubuduće - rekao je Josip Miletić, zamjenik župana Osječko-baranjskog Ivana Anušića, te otvorio 17. Miholjački sajam. Uz izlagače i posjetitelje, svečanom otvaranju Miholjačkog sajma nazočili su uz zamjenika župana, gradonačelnik Grada Donjeg Miholjca Goran Aladić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Donjeg Miholjca Dražen Trcović, predsjednik Obrtničke komore Osječko-baranjske županije Stjepan Birović, direktorica Miholjačkog poduzetničkog centra - Lokalne razvojne agencije Anela Šovagović i drugi uzvanici. Gradonačelnik Goran Aladić rekao je kako se Sajam održava na novoj lokaciji, jer je na dosadašnjoj u tijeku izgradnja nove tržnice te naglasio važnost i snagu obrtništva, kao i podršku koju im daje Grad. Na sajmu su bili izloženi poljoprivredni proizvodi - med, lješnjak, bučino ulje, lavanda, kozji sir i drugi, predstavljeni su tradicionalni i umjetnički obrti i prerađeni proizvodi poznatih donjomiholjačkih gospodarstvenika.

Na sajmu su se predstavile i lokalne udruge sa svojom ponudom jela, pa je Udruga gljivara pripremila specijalitete od gljiva, članovi Udruge Kupusari skuhali su grah, članovi udruge "Stara Drava" čobanac, a iz Sina ravnice ponudili su proizvode od crne slavonske svinje.

U glazbenom dijelu programa nastupila je tamburaška sekcija i Pučka pjevačka skupina KUD-a "Matija Gubec" Donji Miholjac i Gradska limena glazba, a premijerno je predstavljena i pjesma "Gradu na rijeci" autorice Sandre Kopić. Posjetitelje su zabavljali tamburaški sastav "Kočije".

Sajam je održan u perivoju dvoraca Mailath i Prandau u organizaciji Miholjačkog poduzetničkog centra - Lokalne razvojne agencije. Glavni pokrovitelj sajma bio je Grad Donji Miholjac.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije