Sjećanja na poginule hrvatske branitelje

Sjećanja na poginule hrvatske branitelje

Povodom predstojećeg blagdana Svih svetih supruge i roditelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu položili su vijenac i upaljene svijeće ispred Spomenika u Donjem Miholjcu.

Prigodnom molitvom nazočnima se obratio Marin Putilin, župnik župe Marijanci:

- Ono što su živjeli i činili neka doprinese dobrobiti ovoga svijeta i neka oni koji žive cijene sve ono što je njima bilo sveto - rekao je župnik Putilin.

Vijenac je položila Lucija Kober, predsjednica Hrvatske Zajednice udruga roditelja poginulih branitelja u Domovinskom ratu, koja okuplja 23 udruge.

- Došli smo se pokloniti onima koji su dali najvrijednije što su imali, a to su njihovi životi. Oni nisu dozvolili da ih itko nadmaši u ljubavi i žrtvi za Hrvatsku - istaknula je predsjednica Zajednice udruga, uz poruku:

- Nas roditelje rat je pogodio na najsuroviji način, jer su nam ubili djecu, a kad su ubili dijete, ubili su ti budućnost. Teško je bilo prihvatiti smrt naše djece, ali kad smo vidjeli cilj, svjesni smo da je žrtva bila neizbježna. Živimo u nadi da se te žrtve ne zaborave te da generacije koje dolaze shvate zašto su oni ginuli i za što su se borili - da bi novi naraštaji bolje živjeli!

Live stream

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije