Koncert svjetski poznatog pijanista na novom klaviru

Koncert svjetski poznatog pijanista na novom klaviru

U prepunoj dvorani donjomiholjačkog dvorca održano je predstavljanje novog koncertnog klavira Yamaha koji će prvenstveno služiti za koncerte na Prandau festivalu i za nastupe učenika donjomiholjačke Glazbene škole.

Povodom inauguracije nazočne je pozdravio gradonačelnik Goran Aladić izrazivši veliko zadovoljstvo tome što je grad dobio kvalitetno glazbalo na kojemu će moći muzicirati kako domaći učenici tako i gostujući glazbenici u našem gradu.

On je također predstavio i gosta, svjetski poznatog pijanista Konstantina Krasnitskog koji živi i radi u Hrvatskoj više od deset godina, a odnedavno je i redoviti profesor Akademije za za umjetnost i kulturu Sveučilišta Josipa Juraja Strossmayera u Osijeku.

Konstantin Krasnitski rođen je u Minsku u obitelji profesionalnih glazbenika. Prvu je poduku iz klavira primio od majke Valentine Krasnitskaje, pijanistice. Već s pet godina primljen je u Srednju specijalnu glazbenu školu za talentiranu i nadarenu djecu. Nakon uspješnog završetka nastavio se školovati na Bjeloruskoj državnoj muzičkoj akademiji, gdje je stekao naziv magistra umjetnosti te od 1999. godine nastavio djelovati kao glazbeni pedagog.

Glazbenu karijeru i pedagoški rad nastavlja u Kini, zatim u Hrvatskoj. Cijelo vrijeme i aktivno koncertira i prisutan je na međunarodnoj pijanističkoj sceni.

U Hrvatskoj je do sada nastupio na: pijanističkom ciklusu Piano-Fortissimo u Zagrebu, Varaždinskim baroknim večerima, Senjskim koncertnim večerima, Danima Milka Kelemena, Dubrovačkim ljetnim igrama, Majskom muzičkom memorijalu "Josip Štolcer Slavenski", Osječkoj muzejskoj glazbenoj srijedi, Rombergovim glazbenim večerima, Ljetnjim večerima lunjskih maslinika i drugim glazbenim događanjima.

Praizveo je i nekoliko skladbi hrvatskih skladatelja.

Član je EPTA - e Hrvatska i Hrvatskog društva glazbenih umjetnika.

Na koncertu u Donjem Miholjcu je izveo Dječji album za glasovir Davora Bobića i Koncernu suitu iz baleta Orašar Petra Iljiča Čajkovskog.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije