Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen Dan općine Viljevo

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen Dan općine Viljevo

Svečana sjednica Općinskog vijeća bila je središnji dio programa obilježavanja Dana Općine Viljevo i crkvenog goda Župe svetog Andrije Apostola. Svečanost je održana u Lovačkom domu Viljevo, a uz vijećnike, načelnika Dominika Kneževića i predstavnike javnog života ove općine, sjednici su nazočili zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić i to u svojstvu izaslanika predsjednika Vlade RH, saborski zastupnik Goran Ivanović kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, umirovljeni general-pukovnik Marijan Mareković kao izaslanik predsjednika Republike Hrvatske, gradonačelnik Grada Donjeg Miholjca Goran Aladić, načelnik Općine Petrijevci Ivo Zelić, načelnik Općine Marijanci Darko Dorkić, načelnik Općine Magadenovac Stjepan Živković, načelnik Općine Podravska Moslavina Dominik Cerić te drugi gosti. Sjednicu je vodio predsjednik Vijeća Tomislav Mađarić.

- Općina Viljevo je mala općina, ima tek nešto više od 1.600 stanovnika, ali uz sredstva europskih fondova, povlači i nacionalna sredstva. Osječko-baranjska županija im također nastoji pomoći, pa je ove godine, između ostalog, odobreno oko 6.500 eura za potpore poljoprivrednicima te za dobrovoljna vatrogasna društva. I dalje ćemo pružati potporu načelniku, općinskoj upravi i stanovnicima Općine Viljevo jer uvijek dolaze s odličnim idejama i projektima, što je i svrha općine i načelnika koji zna što treba njegovom sumještanima - kazao je Mato Lukić. Čestitao je Dan Općine svim žiteljima, a dobitnicima općinskih priznanja uz čestitke je poželio i nastavak uspješnog rada.

Općinski načelnik Dominik Knežević uvodno je govorio o radu i aktivnostima općinske uprave. Između ostalog je rekao da se pokušava rješavati problem nedostatne komunalne infrastrukture, pa je izgledno rješavanje sustava odvodnje otpadnih voda preko Sjeverne aglomeracije Donji Miholjac. Projekt je prijavljen za sredstva iz NPOO-a, kao i projekt izgradnje sustava vodoopskrbe Krunoslavlja.

Kazao je kako je u zadnjih 10 godina rekonstruirano više od 10 kilometara nerazvrstanih cesta, što se i nastavlja, a apelirao je na što skoriji nastavak rekonstrukcije ceste prema Osijeku.  

Naglasio je da je 2018. godine počela izgradnja novog središta općine u Viljevu. Trenutno su u završenoj fazi radovi na objektu vatrogasnog doma i ambulante sa stomatološkom ordinacijom i ljekarnom, što se planira staviti u funkciju 2024. godine. Uskoro počinje izgradnja poslovno-stambene zgrade za potrebe općinske uprave, ugostitelja i obrtnika, a potom će se sadašnji prostori općine preuređivati u multifunkcionalnu dvoranu i centar za kulturna događanja.

Ove godine planira se završiti obnova društvenog doma u Kapelni, a projekt izgradnje Srijemskog kulturnog centra u Ivanovu, kao regionalnog centra srijemskih Hrvata na ovim prostorima, planira se aplicirati na fondove EU. Na natječaj iz NPOO Općina je prijavila projekt izgradnje sportsko-rekreacijskog centra Viljevo. Načelnik ima ambiciozne planove i za razvoj turizma, priželjkuje nastavak Program Zaželi 4, kao i kvalitetan rad novoosnovanog Komunalnog gospodarstva „Čuvarkuća“ d.o.o..

- Svi naši planovi temeljeni su na stručnim analizama prema kojima bi život stanovnika općine trebao dobiti kvalitetu koja će potaknuti mlade da ostanu živjeti na području Općine Viljevo, ali i privući nove stanovnike. Istina, prema zadnjem popisu stanovnika i naša općina ima negativan demografski trend, no zadnjih nekoliko godina imamo blago doseljavanje u općinu, pogotovo u naselje Ivanovo. Razlog tomu sigurno su i potpore za kupovinu i rekonstrukciju obiteljskih kuća za mlade obitelji - zaključio je Knežević.

Na sjednici istaknutim osobama su uručena najviša godišnja općinska javna priznanja. Nagrade Općine Viljevo dobili su Mario Slačanac, veterinar koji je dugi niz godina radio u veterinarskoj ambulanti u Viljevu te otišao u zasluženu mirovinu, za djelovanje u području gospodarstva, socijalne skrbi i zaštite okoliša, te Ivan Senković, dugogodišnji igrač Nogometnog kluba Viljevo, za unaprjeđenja sporta - nogometa. Plaketu je dobio Zvonimir Fekete, aktivan član Udruge kuhara tradicionalnih jela „Vrećari“ iz Viljeva, koji je sudjelujući na različitim natjecanjima osvajao nagrade pripremajući tradicionalna jela. Plaketa se dodjeljuje radi razvijanja društvenih i humanitarnih odnosa te promicanja Općine Viljevo.


Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije