Povelja humanosti OBŽ Tihomiru Dumančiću za 100 darivanja krvi

Povelja humanosti OBŽ Tihomiru Dumančiću za 100 darivanja krvi

Povelje humanosti Osječko-baranjske županije zaslužnim pojedincima i dobrovoljnim darivateljima krvi uručio je Mato Lukić, zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Osječko-baranjske županije.

Najviše javno priznanje za humana djela učinjena na području Osječko-baranjske županije, Povelja humanosti Osječko-baranjske županije, ove godine dodijeljena je Vatrogasnoj zajednici OBŽ, vatrogascu iz JVP Našice Marijanu Gajskom te vozaču Zavoda za hitnu medicinsku pomoć OBŽ Luki Novakoviću. Plaketu su zavrijedili za poduzimanje djela kojima je uz rizik i samopožrtvovanje od drugih otklonjena prijeteća pogibelj, spašeni ljudski životi i sačuvana materijalna dobra.

Plaketu humanosti OBŽ za darivanje krvi kojom se omogućava izlječenje bolesnih i povrijeđenih dobili su Zoran Mijatović, Miroslav PendićIvica Vučić, Krunoslav Drlje, Tihomir Dumančić, Silvijo Ferenc, Stjepan Gajec, Josip Gelo, Mario Majcen, Ivica Matijević, Željko Matković, Dejan Mijić, Franjo Milanović, Dalibor Momić, Dario Puljić, Siniša Šumiga, Danijel Varga, Zorko Zveržina, Mirko Živković, Darko Šišan, Borislav Rukavina, Borislav Janković, Dragan Gužvić, Antun Divjanović, Zvonko Brkić i Mirko Tičić.

- Osječko-baranjska županija tradicionalno na kraju godine dodjeljuje Povelju humanosti, i to u predblagdansko vrijeme kad svi želimo biti u društvu dobrih, hrabrih i humanih ljudi, a danas smo imali sreću i zadovoljstvo biti s upravo takvim ovogodišnjim dobitnicima nagrada. Svaki od njih je na svoj način zaslužio ovu nagradu, prije svega nesebičnim, predanim i humanim radom, svojom hrabrošću u intervencijama, ne pitajući pri tome ni za cijenu i ni posljedice koje ih eventualno mogu zadesiti. Vidljivo je to na primjeru vatrogasca Marijana Gajskog koji je povrijeđen tijekom gašenja velikog požara, primjeru cijele vatrogasne zajednice, vozača sanitetskog vozila Luke Novakovića koji je svojim činom spasio život djetetu te svih dobrovoljnih darivatelja krvi. Ovo je odlično okruženje u komu se i želimo nalaziti. Sve probleme koji nas stišću tijekom godine, kako privatno tako i poslovno, sve izazove koji su stavljeni pred nas i koje smo sami postavili, lakše je prebroditi kad živimo u takvom okruženju. Stoga se osobno i u ime svih stanovnika naše županije još jednom iskreno zahvaljujem svim dobitnicima Povelje humanosti Osječko-baranjske županije - poručio je župan Mato Lukić.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije