Usvojen proračun općine Magadenovac

Usvojen proračun općine Magadenovac

Planirani prihodi za sljedeću godinu u općini Magadenovac iznose 3.128.900 eura, dok su planirani rashodi 3.828.900 eura. Razlog disbalansa je preneseni višak sredstava koje općina nije mogla utrošiti za opremanje poslovne zone zbog administrativno-tehničkih razloga.

- Iduće godine se u opremanje zone planira utrošiti 664.000 eura, što bi bio i najveći investicijski zahvat u 2024. godini - naglasio je načelnik Stjepan Živković osvrćući se na pojedine stavke proračuna gdje je uz zonu posebno naglasio projekt izgradnje i energetsko opremanje doma u Kućancima.

Pojašnjavajući pojedine prihodovne stavke proračuna računovodstvena referentica za knjigovodstvo i proračun Vera Katančić rekla je kako su i za slijedeću godinu najveći planirani prihodi iz poreza, tekućih pomoći države i Europske unije, naftne rente, zatim prihodi od prodaje i zakupa poljoprivrednog zemljišta, šumskog doprinosa, komunalnih doprinosa i prodaje nekretnina.

Načelnik Stjepan Živković je naglasio kako je proračun planiran u realnim okvirima, a tako će biti i utrošen.

Za rad političkih stranaka planirano je 1.207 eura, dok subvencija za priključak na vodoopskrbi sustav ostaje i dalje 2.000 kuna ili po novom 265 eura.

Od općinskih poreza općina Magadenovac ima propisana dva, a to su porez na kuće za odmor i porez na korištenje javnih površina. Uz već spomenuto donesen je Godišnji plan koncesija, razmotrena je analiza stanja u Civilnoj zaštiti u 2023. kao i plan razvoja Civilne zaštite za 2024.

Sve odluke na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici vijeća donesene su jednoglasno.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije