Godišnji koncert podgajačkog “Napretka”

Godišnji koncert podgajačkog “Napretka”

Kulturno umjetnička udruga “Napredak” iz Podravskih Podgajaca održala je pretposljednjeg dana prošle godine svoj tradicionalni godišnji koncert.

- Bila je to prilika da pokažemo sumještanima i gostima što smo sve uvježbali i pripremili tijekom 2023. – rekao je predsjednik KUD-a Luka Dominković, naglasivši kako je udruga bila aktivna cijele godine sudjelujući na nekoliko smotri folklora od kojih su najvažnije bile Međunarodni folklorni festival u poljskom gradu Krakowu i domaća međunarodna smotra “U Podgajci kraj Drave”.

Udruga je tijekom godine radila i na nabavci novih nošnji kao i instrumenata, uvježbavane su nove koreografije te pokrenuta škola tambure.

Predsjednik Luka Dominković je rekao kako se u novoj godini planiraju nova gostovanja, od kojih će jedno biti međunarodna organizacija domaće smotre folklora, a prvi ovogodišnji događaj biti će pokladna zabava.

Na godišnjem koncertu su se predstavile sve sekcije društva te izvedene recitacije na izvornom podgajačkom dijalektu što je pripremila članica udruge Sandra Kopić koja i sama piše pjesme i prozu na slavonsko-šokačkoj ekavici.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije