Koncesija za ribolovne vode na 20 godina

Koncesija za ribolovne vode na 20 godina

Jedna od najvažnijih odrednica funkcioniranja svih Zajednica športsko ribolovnih udruga je gospodarenje ribolovnim vodama. Gospodarenje je uređeno Zakonom o slatkovodnom ribarstvu koje obuhvaća gospodarenje ribama slatkih voda, gospodarski, rekreacijski i sportski ribolov, akvakulturu, zaštitu riba i ekologiju kopnenih voda. Zajednica športsko ribolovnih udruga Donji Miholjac uspjela je tijekom prošle godine ostvariti ribolovno pravo na vodama kojima je već gospodarila, ali i nekim novim kao što su Neteča i Placijanerkin bajer u Donjem Miholjcu i jezero Blanje. Prema Zakonu o slatkovodnom ribarstvu koncesija za vode se daje na razdoblje koje traje dvadeset godina, tako da ovlaštenici imaju razloga ulagati u uređenje ribolovnih voda, njihovog okoliša, poribljavanje i slično. Za dodjelu ribolovnih prava potrebne su opsežne pripreme i brojna dokumentacija tako da se radi o vrlo velikom poslu kojega je Zajednica športsko ribolovnih udruga Donji Miholjac uspješno obavila.
Tajnik Zajednice Željko Macanić rekao je kako sada predstoji izrada plana gospodarenja koji će vrijediti slijedećih šest godina, a u izradi najvjerojatnije će biti angažiran Zavod za lovstvo, ribarstvo i pčelarstvo Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku.

Zajednica raspolaže sa oko 530 ha otvorenih i zatvorenih voda, a najveći troškovi koji su predviđeni u sljedećim godinama odnose se na poribljavanje. Naime svake godine se vode poribljavaju s oko 3700 kg ribe u vrijednosti od oko dvadesetak tisuća eura. Od ove godine, najavio je tajnik Macanić ribolovci se moći temeljem dozvola loviti i na svim otvorenim vodama u županiji, što znači na Dunavu od Batine do Dalja (osim Kopačkog rita) i na Dravi od Podravske Moslavine do utoka Drave u Dunav kod Aljmaša. Također je ribolov dozvoljen i na Karašici i Vučici.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije