Akcija CK “Za dostojanstven život”

Akcija CK “Za dostojanstven život”

U Hrvatskoj se velik broj osoba starije životne dobi suočava sa životnim standardom znatno nižim ispod prosjeka društva. Siromaštvo i socijalna isključenost se sve više vežu uz stariju populaciju.

Hrvatski crveni križ stoga provodi program „Za dostojanstven život“ – darujmo toplinu starijim osobama u siromaštvu. Gradsko društvo Crvenog križa Donji Miholjac kroz ovaj program u suradnji s Hrvatskim Crvenim križom osiguralo je drva za ogrijev i štednjak na drva za najstarije i najugroženije korisnike s ruralnih područja na području djelovanja donjomiholjačkog crvenog križa. Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Donji Miholjac Mihaela Šimunović ističe kako su za donacije nominirali svoje najugroženije korisnike te su dobili sredstva za opskrbu četiri kućanstva.

- Dobivenim sredstvima kupili smo jedan štednjak na drva kojega smo poklonili korisniku iz Kućanaca dok smo ostalim korisnicima s područja Općina Viljevo i Podravska Moslavina kupili drva za ogrijev - rekla je Šimunović. Također je dodala: “Ne moram ni reći da je u ovim hladnim danima takva donacija od izuzetne važnosti za poboljšanje uvjeta u kojima naši korisnici žive te koristim priliku zahvaliti se svim donatorima koji su sudjelovali u akciji, kao i našim poslovnim suradnicima koji su se pobrinuli da donacije u što kraćem vremenu stignu u kućanstva kojima su namijenjena".

Kriteriji za odabir korisnika su prije svega dob – 65 i više godina, loši stambeni uvjeti, nepostojanje podrške obitelji, loše zdravstveno stanje te izoliranost, odnosno dislociranost samog kućanstva.

Sredstva su najvećim dijelom osigurana kroz donacije trgovačkog lanca Studenac koji je cijele godine prikupljao sredstva putem aplikacije "Moj Studenac”, a zatim kroz novčane priloge građana.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije