Međunarodni je dan Zajednice Vjera i svjetlo

Međunarodni je dan Zajednice Vjera i svjetlo

Danas obilježavo blagdan Prikazanja Gospodinova, poznat i kao Svijećnica. Taj blagdan se obilježava i kao Dan Bogu posvećenih osoba, a slavi se i kao Međunarodni dan Pokreta zajednica „Vjera i svjetlo“.

Zajednica Vjera i svjetlo djeluje i u gradu Donjem Miholjcu. Iduće godine slave svoju veliku obljetnicu - 25 godina postojanja.

Koordinatorica Zajednice Vjera i svjetlo, vjeroučiteljica Mirjam Ćosić kaže kako Zajednica u Donjem Miholjcu postoji od 2000. godine. Okupila se na inicijativu Ivane Černoge, koja je s još nekoliko osoba posjetila zajednicu u Belišću. Nakon toga su se okupili prvi članovi i osnovali Zajednicu "Sveti Mihael", koja djeluje i danas i okuplja oko 25 članova. Zajednica se sastaje u Župi svake treće nedjelje u mjesecu, gdje uz druženje, oživljavanje evanđelja i radionica sudjeluje u euharistijskome slavlju. Ćosić ističe kako je Vjera i svjetlo pokret zajednica. U srcu tih zajednica su osobe s težim ili lakšim intelektualnim poteškoćama: djeca, adolescenti ili odrasli. Okružuju ih njihove obitelji i prijatelji, posebno mladi.

- Vjera i svjetlo pruža osobama s intelektualnim poteškoćama mogućnost prepoznavanja i korištenja svojih darova te otkrivanja radosti prijateljstva. Roditeljima pruža potporu u kušnjama, omogućuje im jasnije primjećivati unutarnju ljepotu njihova djeteta - kaže Ćosić.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije