Upis djece u jaslice vrtića “Pinokio”

Upis djece u jaslice vrtića “Pinokio”

- Problem nedostatka kapaciteta Dječjeg vrtića "Pinokio" Donji Miholjac već se vidio godinu dana unazad, odnosno 2022./2023. godine - istaknula je ravnateljica vrtića Jadranka Ladup. Navela je podatak da je po donošenju Rješenja o upisima u pedagošku godinu 2023./2024. na listi čekanja ostalo do 60 djece jasličkog uzrasta.

Postavlja se pitanje zašto se to dogodilo? Naime, 2022.godine na snagu su stupile izmjene Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju koje omogućuje djeci godinu dana prije polaska u školu izravan upis u vrtić te isto tako izravan upis za svu djecu s navršene četiri godine starosti - naglasila je Landup. Ona je rekla kako su poštivali navedeni zakon i popunili kapacitete vrtića pa djeca jasličkog uzrasta nisu mogla dobiti mjesto u vrtiću.

- U suradnji s gradonačelnikom Gorano
m Aladićem pristupilo se pronalaženju rješenja kako bismo pomogli zaposlenim roditeljima te adekvatno zbrinuli njihovu djecu - kaže Landup. Dodala je kako su razmatrajući nekoliko mogućih opcija kao privremeno rješenje smještaja djece jasličkog uzrasta pronašli u zgradi gdje su bili smješteni donjomiholjački DND i Udruga Likrob. Ravnateljica ističe kako su do mjeseca prosinca 2023. godine na zgradi i u zgradi izvođeni građevinski i ostali potrebni radovi. Paralelno s radovima koji su bili potrebni uprava vrtića je poduzela sve mjere kako bi "alternativni" prostor dobio sve dozvole koje prethode početku rada, kao što su potrebna suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja za rad, nabavka potrebnog namještaja i opreme te omogućavanje svih ostalih materijalnih i higijenskih uvjeta prema državnom pedagoškom standardu.

- Prikupljanje određenih dokumenata koji su garancija za sigurnost boravka djece u jaslicama te mikrobiološka analiza ispravnosti vode i pregled Povjerenstva za utvrđivanje ispunjenosti uvjeta za rad sukladno pedagoškim standardima su odužili početak rada jaslica - rekla je Landup. Istaknula je kako je sve navedeno sada ispoštovano pa je Upravno vijeće Dječjeg vrtića "Pinokio" raspisalo natječaj za upis djece u jaslice u matični vrtić Donji Miholjac koji je otvoren do 14. veljače, od 8:00 do 14:00 sati u tajništvu vrtića. Treba istaknuti kako vrtić "Pinokio" sve obavlja prema državnom pedagoškom standardu. Tako će u privremenom vrtiću biti četiri jasličke skupine, a u svakoj može biti do dvanaestero djece.

Sve dodatne informacije roditelji mogu pronaći na web stranici vrtića.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije