Biciklijadom obilježen završetak projekta gradnje biciklističke staze Donji Miholjac-Šikloš

Proteklog je vikenda u organizaciji Grada Donjeg Miholjca te projektnih partnera Turističke zajednice Donji Miholjac i Grada Šikloša u okviru projekta BYPATH održana biciklijada na relaciji Donji Miholjac – Šikloš. Riječ je o biciklističko-turističkoj priredbi koja je ostvarena u okviru projekta Interreg V-A program suradnje Mađarska - Hrvatska 2014.-2020. s ciljem predstavljanja razvoja biciklističke staze. Prijave sudionika biciklijade obavljale su se ispred dvorca "Mailath", gdje je upriličen kraći program uz nastup Gradske limene glazbe. Sve sudionike manifestacije pozdravili su projektna menađerica Ivana Marić Špoljarić i gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić, koji je također sudjelovao u biciklijadi.

Na biciklijadu se prijavilo više od dvjestotinjak biciklista iz Hrvatske i to iz Donjeg Miholjca i okolice, zatim Osijeka, Petrijevaca, Ladimirevaca, Bizovca, Belišća, Đakova, Valpova i Vukovara te iz susjedne Republike Mađarske iz Šikloša, Pećuha i Vilanja. Polazak je bio iz Donjeg Miholjca, a sudjelovala su i djeca, od kojih su neki vozili samo do graničnog prijelaza Donji Miholjac i zatim se vratili kod dvorca, gdje su ih čekali sendviči, osvježenje i medalje za sudjelovanje.

Organizator je osim majica, zastavica i medalja osigurao i dvije posebne nagrade za najmlađeg i najstarijeg sudionika biciklijade. Najmlađi sudionik bila je Dina Rožić, a najstariji Stjepan Bošnjak.

Biciklistima koji su vozili do tvrđave u Šiklošu bilo je osigurano besplatno razgledavanje tvrđave, ručak i osvježenje. Domaćini su upriličili dramski program i tamburašku glazbu, a na samom dočeku nazočnima se obratio gradonačelnik grada Šikloša dr. Janos Marenics.

- Trenutno nam je i sa mađarske i sa hrvatske strane najveća želja da se konačno nađemo svi u Schengenskoj zoni, odnosno da granica i u fizičkom smislu nestane. Radujem se zajedničkim projektima i nastavimo ovakvu dobru suradnju i dalje – istaknuo je Marenics.

Na svečanosti u Šiklošu govorio je i gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić. Nakon povratka biciklista u Donji Miholjac uslijedila je Pump track utrka u organizaciji Biciklističkog kluba "Maraton team" Donji Miholjac.

 

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.