Smotra korizmenog pjevanja u crkvi Sv. Mihaela

Smotra korizmenog pjevanja u crkvi Sv. Mihaela

Kulturno umjetnička društva „Slavonac” Podravska Moslavina i „Tamburica” Velimirovac, Kulturno umjetnička udruga „Napredak” i Podravski Podgajci, Hrvatska kulturno umjetnička društva „Harkanovci” i ''Biseri Slavonije'' Beničanci, Mješoviti župni zbor “Sv. Cecilija” Crkve Sv Mihaela arkanđela Donji Miholjac te Kulturno umjetničko društvo „Matija Gubec” kao organizator predstavili su se na smotri pučkih korizmenih pjesama u donjomiholjačkoj crkvi pod nazivom „Prosti moj Bože”.

- Korizmeno pjevanje dio je glazbenog naslijeđa i glazbena baština koju su nam ostavili poznati i nepoznati pučki i umjetnički glazbeni stvaratelji – rekla je u uvodu voditeljica programa Melanija Kopić. Ona je naglasila da je svako crkveno vrijeme prožeto obredima uz pjesme karakterističnog teksta i melodije koje odgovaraju tom razdoblju.

Korizmene pjesme su pokorničke, a u njima je naglašeno kajanje, griješnost i obraćenje. U njima se očituje i velika pobožnost prema Mariji i njenoj patnji pod križem koji je u davna vremena od simbola sramote postao znakom vjere, nade i spasenja.

Uz pučke pjesme na smotri su prikazani i korizmeni stolovi uz degustaciju jela.

U pastoralnom centru Ivan Vajda bila su izložena razna posna jela koja su pokazala svu maštovitost i kreativnost kojima su naši stari od jednostavnih sastojaka znali pripremiti ukusnu hranu u vrijeme posta.

Smotra je bila vrlo dobro posjećena, a svim sudionicima se na kraju zahvalio i donjomiholjački župnik Josip Antolović čija je župa bila i suorganizator smotre.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije