Na godišnjoj skupštini “Napretka” Podravski Podgajci

Na godišnjoj skupštini “Napretka” Podravski Podgajci

Među osamdesetak članova Kulturno umjetničke udruge „Napredak” Podravski Podgajci veliki je broj djece i mladih koji djeluju u gotovo svim sekcijama.

Udruga je vrlo aktivna i to ne samo što se tiče nastupa nego i u povlačenju sredstava iz različitih izvora u svrhu pokrivanja svih troškova, od financiranja putovanja do nabavke nošnji i instrumenata.

Na godišnjoj skupštini predsjednik Luka Dominković istaknuo je brojne nastupe na području Hrvatske, a posebno je istaknuo gostovanje na folklornom festivalu u Poljskoj  te sudjelovanje na 24. smotri crkvenog pjevanja u Vođincima.

Članovi „Napretka” pogotovo su bili aktivni nastupajući na području Donjeg Miholjca te u svom mjestu, gdje već niz godina održavanju smotru „U Podgajci pokraj Drave”.

Uz koncerte i nastupe svojih sekcija, udruga održava prigodne radionice i sudjeluje na svim drugim društvenim i kulturnim događanjima u mjestu i okolici.

Govoreći o planovima za tekuću godinu predsjednik Luka Dominković, koji će ovu dužnost obavljati i u slijedećem razdoblju, najavio je uz redovite probe i nastupe sekcija udruge i Škole tambure, obnavljanje narodnih nošnji, organizaciju domaće smotre „U Podgajci pokraj Drave”, putovanje na jedan od međunarodnih festivala te organiziranje božićnog koncerta. Najavio je i 25. Smotru crkvenog pjevanja, koja će biti održana 18. svibnja u crkvi Sv. Martina biskupa u Podravskim Podgajcima.

U udruzi uz već spomenutu Školu tambure djeluju dvije dječje, odrasla plesna i mješovita pjevačka skupina.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije