Na sjednici Općinskog vijeća Viljeva

Na sjednici Općinskog vijeća Viljeva

Govoreći o tekućim i planiranim investicijama na području općine Viljevo načelnik Dominik Knežević posebno se osvrnuo na cestogradnju naglasivši veliku važnost ceste u ulici Vladimira Nazora koja je trenutačno u gradnji s rokom završetka oko četrdesetak dana. Isto tako graditi će se još jedna cesta između ulice Braće Radića i prije spomenute prometnice u ulici Vladimira Nazora u duljini 200 metara. Cesta je prijavljena na Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU koje će je financirati sa 50 posto vrijednosti.

Ipak, kako je istaknuo načelnik Knežević, od ključne važnosti za cijelu općinu bila bi cesta Cret Viljevski – Ivanovo koja bi prolazila pokraj industrijske zone, ali i drugih uglavnom poljoprivrednih subjekata te bi značajno olakšala komunikaciju i protok roba. Općina će za tu prometnicu aplicirati na Projekt potpora javnoj infrastrukturi na ruralnim područjima iz Strateškog plana zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023.-2027.

Radi se o prometnici dužine 2.370 metara uz širinu asfalta 5,5 metara. Izgradnjom spomenute ceste podigla bi se, uz kvalitetu života domicilnog stanovništva i ukupna kvaliteta cestovne mreže s pristupom na županijsku cestu 4031, što bi rezultiralo i većom sigurnosti prometa.

Načelnik se osvrnuo i na novi program „Zaželi” kojim bi se od 01. svibnja zaposlilo trinaest osoba. Program traje tri godine, a vrijednost je 663.000 eura. Jedna od novosti u programu je imovinski cenzus krajnjih korisnika.

Uz završetak uređenja doma u Kapelni, uskoro se očekuje i rekonstrukcija doma u Krunoslavlju koji je projekt prijavljen preko Vijeća srpske nacionalne manjine. Za sada je odobreno 20.000 eura.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije