Predstavljen “Portret duše” Mire Gavrana

Predstavljen “Portret duše” Mire Gavrana

Poznati hrvatski, ali i europski pisac i dramatičar Miro Gavran u kratkom vremenu je po drugi puta posjetio Donji Miholjac. U gradskoj knjižnici predstavio je svoj novi roman Portret duše koji je već svojim izlaskom izazvao brojne reakcije čitatelja, ali književne kritike.

Tijekom prošle godine roman je postao velika kniževna uspješnica. Zanimanje za ovu knjigu nastavlja se i u 2024. godini, a jedan od razloga je i taj da Gavran koristi različite književne forme što dodatno doprinosi dinamici priča sadržanih u knjizi. Radi se dakle o romanu složene strukture čija radnja se proteže kroz nekoliko vremenskih razdoblja i obrađuje razne tematske sadržaje.

- Na knjizi sam radio pune tri godine, rekao je Gavran, dodavši kako se u romanu pojavljuje sedam junakinja kroz sedam priča, a sve ih povezuje slikar Benjamin. Radnja romana Portret duše se događa u vremenu od 1960. do 2020. godine, a kroz priče se vidi hrvatska zbilja u tom šezdesetogodišnjem povijesnom razdoblju.

Gavran je rekao kako postoji ideja za filmsku seriju koja bi zbog kompleksnosti tematike iziskivala dosta velika financijska sredstva.

Knjiga je već izdana i na engleskom jeziku tako da je dostupna i čitateljima izvan hrvatske, a najave su da će biti prevedena na još nekoliko jezika, kao i njegovi drugi romani i drame.

Poslije ovoga romana Gavran je napisao komediju Agencija za sreću, koja je u veljači praizvedena u Teatru Gavran.

Predstavljanje knjige su organizirali Gradska knjižnica i Ogranak Matice hrvatske Donji Miholjac.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije