Dovršen most Metlinci i dio ceste Valpovo-Ladimirevci

Dovršen most Metlinci i dio ceste Valpovo-Ladimirevci

Prošle je godine započela izgradnja novog mosta preko rijeke Vučice s pristupnim cestama na lokaciji Metlinci, odnosno na cesti između Valpova i Ladimirevaca. Odluka o izgradnji zamjenskog mosta donesena je zbog lošeg stanja postojećeg mosta, njegove nedovoljne širine za odvijanje dvosmjernog prometa, loših tehničkih elemenata ceste i čvorišta na križanju državne i županijske ceste, pa je investitor odlučio izgraditi novi most 30-ak metara udaljen od postojećeg.

U tijeku su, kako je i predviđeno trajanjem projekta, završni radovi koje su na poziv iz Hrvatskih cesta danas obišli obnašatelj dužnosti župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić u pratnji ministra obrane i potpredsjednika Vlade RH Ivana Anušića, predsjednika Uprave Hrvatskih cesta Josipa Škorića, gradonačelnika Valpova Matka Šutala, načelnika Općine Petrijevci Ive Zelića i saborskih zastupnika Nataše Tramišak i Gorana Ivanovića.
Radove na izgradnji novog mosta s pristupnim cestama i novim raskrižjem sa županijskom cestom ŽC 4060 ukupne duljine zahvata 1,6 kilometara izvela je tvrtka Osijek-Koteks d.d., a ugovorena vrijednost radova iznosi 2.91 milijun eura.

- Ovaj projekt je nova potvrda izvrsne suradnje Osječko-baranjske županije i Hrvatskih cesta, kada govorimo o ulaganja u cestovni infrastrukturu jer su Hrvatske ceste uložile 96 milijuna eura u zadnjih šest godina na područje naše županije na čemu smo im izrazito zahvalni. Osim sigurnosti cestovnog prometa, ovdje bih istaknuo visoku razinu sigurnosti za pješake i bicikliste jer su pješačka i biciklistička staze odvojene od same ceste – rekao je Lukić i dodao kako je nedavno potpisan ugovor o rekonstrukciji još jedne važne prometnice, magistralne ceste na relaciji Sveti Đurađ – Podravska Moslavina.

- Značajan dan za Grad Valpovo, zahvalni smo na povećanju sigurnosti na ovoj trasi gospodinu Škoriću, ministru Anušiću i saborskom zastupniku Ivanoviću bez čijeg razumijevanja i podrške ovaj projekt ne bi bio realiziran. Grad Valpovo je izradio projektnu dokumentaciju za biciklističku stazu koju smo uspjeli uklopiti u ovaj projekt, pa će biciklističkom stazom Valpovo – Ladimirevci školarci i građani svakodnevno prometovati – rekao je Šutalo.

Kroz ovaj projekt izgrađeno je 1,6 km cestovne trase, 2,8 kilometara biciklističke staze, novi most raspona 30 metara, a obnovljen je stari most te je napravljeno kružno raskrižje.

- Danas obilježavamo dovršetak radova na izmještanju trase na Državnoj cesti D517, dvanaest mjeseci kasnije radovi su gotovi, a vrijedni su 2,9 milijuna eura. 30 godina se pričalo o potrebi izmještanja trase i zadovoljan sam što smo u svega godinu dana uspjeli završiti ovaj projekt. Čestitam izvođačima radova na dobro odrađenom poslu – rekao je Škorić.

Gotovo 3 milijuna eura vrijedan projekt značajno je doprinio postizanju veće sigurnosti svih sudionika u prometu na ovom području.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije