Na skupštini gradske limene glazbe

Na skupštini gradske limene glazbe

- Gradska limena glazba jedna je od najaktivnijih udruga u gradu koja je samo u protekloj godini imala petnaestak zapaženih nastupa u Donjem Miholjcu i Republici Mađarskoj, a dio članova je sudjelovao i na seminaru udaraljki u organizaciji Gradske limene glazbe i suorganizaciji Saveza amaterskih puhačkih orkestara Slavonije i Baranje i Hrvatskog sabora kulture - rekao je podnoseći izvješće o radu u 2023. godini dirigent Darko Nikolić.

On se također zahvalio na financijskoj pomoći gradu Donjem Miholjcu te medijskom praćenju lokalnim i regionalnim medijima.

Uz redovite probe u 2023. godini održavane su i probe podmlatka, a posebno je istaknuta i nabavka odora koja će se nastaviti i u ovoj godini. Također se radilo i na nabavci novih instrumenata, opreme i nota, a kao jedan od osnovnih problema istaknut je nedostatak stalnog prostora za vježbanje, čuvanje instrumenata, odora, priznanja i slično.

Planom rada za 2025. godinu uz redovite nastupe na svim gradskim manifestacijama u planu je odlazak na 46. smotru Saveza amaterskih puhačkih orkestara Slavonije i Baranje, kao i na Međunarodne smotre u Šiklošu i Pečuhu. Isto tako planira se nastaviti s organiziranjem seminara, obnovom instrumentarija, nabavkom notnog materijala. Gradska limena glazba i u slijedećoj će se godini kao i prethodnima javljati na natječaje grada, Osječko-baranjske županije i Ministarstva kulture i ostalih institucija Republike Hrvatske.

Predsjednik gradskog vijeća Donjeg Miholjca Dražen Trcović izrazio je zadovoljstvo što se glazbi priključuje sve veći broj mladih kao činjenicom da je grad u mogućnosti financirati značajni dio potreba ove gradske udruge.

Gradonačelnik Goran Aladić pozdravio je članove i poželio i dalje uspješan rad Gradskoj limenoj glazbi te obećao novi prostor u zgradi stare vojarne koja bi trebala uskoro biti energetski obnovljena.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije