Tomislav Brusač, idejni začetnik Prandau festivala

Tomislav Brusač, idejni začetnik Prandau festivala

U Donjem Miholjcu je u utorak, 30. travnja u dvorcu Mailath održana uvodna konferencija za medije na kojoj je predstavljen program jubilarnog 5. PRANDAU FESTIVALA te najavljen koncert otvorenja koji će 3. svibnja 2024. godine u velikoj dvorani dvorca Mailath održati pijanistica Martina Filjak, jedna od najdarovitijih hrvatskih glazbenica izuzetne bogate međunarodne karijere i umjetnička ravnateljica Dubrovačkih ljetnih igara.

Na programu koncerta će se naći skladbe J. S. Bacha, R. Schumanna, A. Skrjabina, G. Donizettia i  F. Liszta.

Ovogodišnjim programom jubilarnog 5. PRANDAU FESTIVALA orguljaške i komorne glazbe u Donjem Miholjcu, koji od početka svoga postojanja predstavlja vrhunske hrvatske umjetnike, soliste i ansamble komorne glazbe, želja je organizatora promovirati novonabavljeni koncertni klavir, pa će se stoga tijekom pet koncerata u razdoblju od 3. svibnja do 14. rujna 2024. godine u prostorima dvorca Mailath i župne crkve sv. Mihaela arkanđela u Donjem Miholjcu izvesti mnoga poznata djela domaćih i europskih skladatelja, od rane srednjovjekovne do suvremene glazbe, kroz različite glazbene forme i glazbeno-stilske epohe.

Nakon uvodnih riječi i pozdravnog obraćanja idejnog začetnika i predsjednika Organizacijskog odbora PRANDAU FESTIVALA Tomislava Brusača, prisutnima se obratio gradonačelnik Grada Donjeg Miholjca Goran Aladić koji je u svom govoru istaknuo da je PRANDAU FESTIVAL kroz svoje četiri godine postojanja uspio promovirati glazbenu i kulturnu baštinu vlastelinske obitelji Hilleprand von Prandau kao i glazbenu tradiciju Grada Donjeg Miholjca te pozicionirati Grad Donji Miholjac kao prepoznatljivo mjesto na kulturnoj karti Republike Hrvatske. Grad Donji Miholjac je nabavkom novog koncertnog klavira zasigurno dao poticaj i mogućnost još kvalitetnijeg i raznovrsnijeg programa u budućim godinama PRANDAU FESTIVALA.

U nastavku konferencije je ravnatelj Osnovne škole „August Harambašić Donji Miholjac Vedran Aladić predstavio suradnju Osnovne škole „August Harambašić“ Donji Miholjac i PRANDAU FESTIVALA te značaj festivala kroz stvaranje poticajnog okruženja za stvaralaštvo i muziciranje mladih te najavio uvođenje instrumenta violine kao novi nastavni program glazbene škole.

Na kraju konferencije predstavljeni su promotivni materijali 5. PRANDAU FESTIVALA i komunikacijskih kanala: web stranice, facebook stranice PRANDAU FESTIVAL i YouTube kanala PRANDAU FESTIVALA.

Više o umjetnici Martini Filjak možete saznati na službenoj web stranici PRANDAU FESTIVALA pomoću poveznice: https://www.prandau-festival.com/martina-filjak-2/

Glazba je radost, stoga vas s radošću pozivamo na koncerte jubilarnog 5. PRANDAU FESTIVALA u nadi da ćete se, kao i do sada, odazvati u velikom broju i uživati u sjajnim izvedbama naših eminentnih glazbenih umjetnika.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije