Županijska smotra učeničkih zadruga

Županijska smotra učeničkih zadruga

Učenička zadruga „Čuvarkuća” OŠ Ante Starčevića Viljevo pobijedila je na Županijskoj smotri učeničkih zadruga održanoj u Srednjoj školi u Donjem Miholjcu. Od dvadeset i jedne zadruge koje su se predstavile svojim proizvodima drugo mjesto osvojili su domaćini - Učenička zadruga „Celestina”, dok su se na treće plasirali učenici i njihovi nastavnici iz Centra za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark” Osijek. Sve tri zadruge sudjelovati će na 36. državnoj smotri Učeničkih zadruga Republike Hrvatske koja će biti održana krajem rujna u Poreču.

Ravnatelj Srednje škole Donji Miholjac Nenad Perić istaknuo je izuzetnu kreativnost i raznolikost proizvoda koje su učenici predstavili na smotri naglasivši kako je velika vrijednost u tome što se još uvijek najveći dio njih radi ručno i to dobrim dijelom od vlastitih sirovina.

Predstavljani su brojni originalni maštoviti proizvodi kao što je na primjer trodijelni turistički set Srce Slavonije Učeničke zadruge „Goranovci” OŠ Ivan Goran Kovačić iz Đakova, različiti sapuni, mirisne kupke, kreativne i didaktičke igračke, radovi u tekstilu, razni prehrambeni proizvodi gdje je ponovno prednjačila zadruga „Celestina” sa svojim jabučnim octom, medom, pekmezima, čajnim pripravcima, začinskim biljem i sadnicama, dok su ove godine glavni izlošci „Čuvarkuće” bili ružina vodica i suveniri na bazi ruža. Na sajmu su se mogli vidjeti i proizvodi strukovnih škola, OPG-ova, obrta i udruga, med, vino, printani 3D predmeti i slično.

Smotra i sajam su bili vrlo dobro posjećeni ,a zbog nestabilnih vremenskih prilika održani su u holu škole.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije