Ograničen ulov štuke

Ograničen ulov štuke

Ovoga tjedna sukladno Zakonu o slatkovodnom ribarstvu i Rješenju Ministarstva poljoprivrede, Fakultet agro biotehničkih znanosti Osijek, Katedra za lovstvo i ribarstvo obavili su znanstveno - nastavni ribolov u ribolovnoj zoni obuhvaćenoj administrativnim granicama grada Donjeg Miholjca i općina Magadenovac, Viljevo, Podravska Moslavina, Marijanci, Feričanci i Đurđenovac, ovlaštenika Zajednice športsko ribolovnih udruga Donji Miholjac.

Znanstveno - nastavni ribolov proveden je se u nazočnosti ribočuvarske službe i ovlaštenika ribolovnog prava.

- Znanstveno nastavni ribolov zapravo predstavlja monitoring ribljeg fonda i podlogu za izradu Plana gospodarenja na ribolovnim vodama koja vrijedi šest godina - rekao je tajnik ZŠRU Donji Miholjac i voditelj ribolovnog područja Željko Macanić.

Monitoringom je utvrđeno da je stanje uglavnom dobro, pogotovo što se tiče šarana. Ustanovljen je međutim nedostatak grabežljivaca smuđa i pogotovo štuke koje najviše nedostaje na Staroj Dravi u Podravskim Podgajcima. U tom će se smislu morati poduzeti mjere ograničavanja izlova štuke kako se ne bi previše namnožile sitne vrste vrste ribe kao i babuška introducirana vrsta iz Kine koja se vrlo dobro prilagodila našim vodama.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije