Na sjednici Općinskog vijeća Viljeva

Na sjednici Općinskog vijeća Viljeva

Vijećnici općine Viljevo usvojili su na posljednjoj sjednici vijeća prvi ovogodišnji rebalans proračuna.

Prema prvim izmjenama i dopunama proračun planirani rashodi proračuna za 2024. iznose  6.719.120 eura.

- Manjak između prihodovne i rashodovne strane od 163.025 eura pokriti će se prenesenim viškom iz proteklih razdoblja – rekla je referentica za računovodstvo i financije Marija Sakač.

Vijećnici su među ostalim poslušali i prihvatili izvješća o programima građenja i održavanja komunalne infrastrukture. Program održavanja obuhvaća nerazvrstane  ceste, javne površine, objekte javne namjene, javnu rasvjeti i groblja ,a u protekloj godini izvršen je u ukupnom iznosu od 112.087 eura što je  nešto preko 77 posto planiranih sredstava. Program građenja komunalne infrastrukture  planiran je u iznosu od preko dva milijuna eura ,a ostvaren sa 362.044 eura. Razlozi, kako je pojasnila pročelnica jedinstvenog upravnog odjela Melita Grüll uglavnom leže u činjenici da su neki projekti započeti u protekloj ,a nastavljeni u ovoj godini ,a također neki projekti nisu ni započeti u protekloj godini zbog provođenja postupka javne  nabave ,realizacije kredita i slično. Treba naglasiti da su sve obveze su prema dobavljačima, izvršiteljima usluga i nadzoru izvršene u cijelosti.

Od deset točaka dnevnog reda izdvajamo još sufinanciranje troškova analize tla za što će općina iz proračuna  u 2024. godini izdvojiti 4.000 eura , te izvješće o radu Komunalnog gospodarstva Čuvarkuća koje će od ove godine uz redovne  aktivnosti održavanja javnih površina, općinskih nekretnina, čistoće, nerazvrstanih cesta i grobalja obavljati i pogrebne poslove. Kako je rekao  direktor Tihomir Hajduković poduzeće je u protekloj godini poslovalo pozitivno sa tri stalna i nekoliko povremenih zaposlenika.

Osnovni cilj u ovoj godini je i dalje biti komunalni servis mještana općine uz održavanje postojeće likvidnosti i nabavku nove opreme.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije