Smotra crkvenog pjevanja u Podravskim Podgajcima

Smotra crkvenog pjevanja u Podravskim Podgajcima

U okviru manifestacije Susreti naroda i kultura u Podravskim Podgajcima održana je 25. Smotra crkvenog pjevanja na kojoj su se predstavili sastavi i zborovi različitog glazbenog izričaja od pučkog pjevanja, zborskog višeglasja i gregorijanskih korala.

Program je nakon kratkih nastupa na otvorenom u crkvi Sv. Martina biskupa poslije svete mise započeo nastupom Mješovitog pjevačkog zbora „Sveta Cecilija” iz Donjeg Miholjca koji je uz orguljašku pratnju sestre Marije Kristijane Kolić izveo gregorijanski koral O dođi stvorče Duše sveti, zborsko višeglasje- Svet- Anđelka Klobučara, hodočasničku himnu Nad fatimskim nebom i Psalam 17. Upravi korake moje Anđelka Igreca. Publici su se potom predstavila kapela Kościelnioki s marijanskim pjesmama s područja  Južne Poljske te Mješovita pjevačka skupina KUU Napredak koja je izvela pučke pjesme Dođi k nama Duše sveti, Dušo moja poj veselje i Raduj se raduj Kraljice neba. Na kraju su nastupili bogoslovi iz Benina koji se školuju na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu. Uz pjesmu na jednom od lokalnih dijalekata južnog Benina iz okolice grada Potro Novo oni su zajedno sa svima nazočnima zapjevali jednu od najpoznatijih hrvatskih marijanskih pjesama  Marijo svibnja kraljice.

Pozdravljajući izvođače i sve prisutne župnik Siniša Paušić naglasio je  važnost  vjere u širenju kulture.

„Danas smo se okupili  slaveći Duha svetoga s različitim identitetima, kulturama i poviješću koje nas čine mozaikom božjih stvorenja i božjega duha”.

Smotru crkvenog pjevanja organizirala je Družina – čuvari tradicije hrvatskih obiteljskih zadruga.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije