Proslava Dana škole u Viljevu

Proslava Dana škole u Viljevu

Pod geslom „Izvan okvira” Osnovna škola „Ante Starčevića” Viljevo obilježila je 29. obljetnicu i Dan škole, koji se obilježava na rođendan Ante Starčevića hrvatskog političara, publicista, filozofa i književnika.

- Škola ima 156 učenika u 18 razrednih odjela koji su raspoređeni u centralnoj i četiri područne škole te broji pedeset zaposlenika - rekla je pozdravljajući učenike, zaposlenike škole i goste ravnateljica Blaženka Škrlec.

Ona je naglasila kako se naziv obilježavanja odnosi prvenstveno na individualnost svakog pojedinca gdje su zapravo svi originali, a nikako kopije programiranih ljudi. Ipak škola ne odstupa od svojih temeljnih okvira, a to su prije svega, uz obrazovanje njegovanje obiteljskih, društvenih i tradicijskih vrijednosti.

Iako s malim brojem učenika OŠ „Ante Starčevića” Viljevo plasirala se u ovoj školskoj godini na sedam županijskih natjecanja, a Učenička zadruga „Čuvarkuća” predstavljati će Osječko baranjsku županiju na Smotri učeničkih zadruga u Poreču. Škola trenutačno sudjeluje u dvadesetak različitih projekata, a posebno su ponosni na školovanje jednog dječaka iz Tanzanije koje traje već petu godinu.

Također se mogu pohvaliti uzornim školskim vrtom za kojega su primili brojna priznanja i nagrade.

- Temelj našeg obrazovnog rada čine prije svega kompetencije, kreativnost i kvaliteta - zaključila je ravnateljica Škrlec dodavši slogan škole koji glasi „Ne moraju svi biti odlični učenici, ali bi svi trebali postati odlični ljudi”.

Na priredbi je izvedeno niz scenskih prikaza, recitacija i pjesama koje su zajedno izvodili učenici i nastavnici škole.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije