Panonska pustolovina rijekom Dravom

Panonska pustolovina rijekom Dravom

Turistička zajednica grada Donjeg Miholjca i Grad Donji Miholjac organizatori su  dočeka i ugošćavanja članova  sportske udruge Argo iz Bjelovara i članova  Paramotor kluba iz Đurđevca 30. svibnja u Donjem Miholjcu, a u okviru velike pustolovine rijekom Dravom pod nazivom „Panonska pustolovina“ .

Panonska pustolovina održava se povodom 10. obljetnice  preveslavanja Drave i Dunava sa misijom i ciljem ukazivanja na važnost zaštite i brige o prostoru u kojem živimo, te ujedno ove godine i obilježavanja Dana državnosti.

Članovi sportske udruge /Argonauti /u Donji Miholjac doploviti će rijekom Dravom  lađom, čamcima i kanuima, a ostali dio ekipe dojedriti će paraglajderima, odnosno padobranskim jedrenjem.

Predviđeno vrijeme dolaska između 19:00 i 20:00 sati kod mosta na GP Donji Miholjac, gdje će ekipa privezati svoja plovila te izaći na kopno i smjestiti se na području bivše karaule.

- Ovim putem pozivam građane i udruge civilnog društva da se odazovu, dočekaju i pozdrave članove sportskog kluba Argo iz Bjelovara i članove Paramotorkluba iz Đurđevca, te da pruže potporu zajedničkom cilju i misiji, a to je očuvanje prostora u kojem živimo s obzirom na sve veće ekološke incidente i nesavjesno gospodarenje prirodnim resursima - kaže Melia Vidaković.

 Opis Panonske  pustolovine;

Organizatori Panonske pustolovine su sportska udruga Argo iz Bjelovara u suradnji s plavim krilima, udrugom oboljelih od plućne hipertenzije. Ista ima za cilj upozoriti na bolest i važnost čistog okoliša za čovjekovo zdravlje.

„Panonska pustolovina 2024“ koja će startati 30. svibnja u mjestu Brodić na rijeci Dravi te završiti 01. lipnja u Iloku je obilježavanje 10. obljetnice preveslavanja Drave i Dunava, ali je također i obilježavanje Dana državnosti.

Ovom pustolovinom će Argonuti ponovno povezati Hrvatsku, ali na jednom većem nivou. Naime, Argonauti će uz Neretvansku lađu veslati i Dunavsku čiklu te Havajske čamce i  možemo reći da će to biti jedna svojevrsna flota na Dravi i Dunavu. Uz Argonaute na vodi, logistiku na kopnu biti će i ekipa u zraku. Paramotor klub Đurđevac će biti podrška iz zraka sa svojim motornim paraglajderima! Ovaj događaj u kojem je planirano i kratko zaustavljenje u našim prekrasnim gradovima Osijeku i Vukovaru će biti i medijski popraćen na nacionalnom nivou.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije