Skupština Udruženja obrtnika Donji Miholjac

Skupština Udruženja obrtnika Donji Miholjac

Na području Udruženja obrtnika Donji Miholjac, koje pokriva grad i općine Magadenovac, Marijanci, Podravska Moslavina i Viljevo u protekloj godini bila su registrirana 282 obrta od kojih je najveći dio, preko dvije stotine, na području grada Donjeg Miholjca. Više od polovice su i dalje uslužni obrti dok ostatak čine proizvodni, uslužni, trgovački obrti, zatim ugostiteljstvo i turizam, prijevoz osoba i stvari, poljoprivreda i ribarstvo te frizeri, kozmetičari i njega tijela. Podaci su to koji su se mogli čuti na godišnjoj skupštini udruženja obrtnika Donji Miholjac.

Predsjednik udruženja Predrag Banda naglasio je važnost savjetodavne uloge tajnika iz udruženja Valpovo čije usluge donjomiholjački obrtnici mogu koristiti samo jedan dan u tjednu što je premalo, tako da je iznesen prijedlog da se rad tajnika s obzirom na opseg poslova poveća na dva dana u tjednu. Udruženje je prošle godine već tradicionalno sudjelovalo u organizaciji Miholjačkog sajma, a za svoje članove organizirali su posjete poduzetničkim sajmovima u Plovdivu i Ljubljani.

Udruženje je telefonskim i putem elektroničke pošte pravodobno izvještavalo obrtnike o svim važnijim promjenama propisa, natječajima Ministarstva poduzetništva i Zavoda za zapošljavanje te o održavanjima raznih savjetovanja i seminara.

Predsjednik županijske obrtniče komore Stjepan Birović najavio je za kraj godine donošenje novog Zakona o obrtu te stvaranje baze podataka svih obrta u čemu bi sudjelovali Hrvatska obrtnička komora, Ministarstvo gospodarstva i Vlada RH. To bi uvelike ojačalo mogućnosti suradnje gospodarstva i obrtništva na svim razinama. Birović je pohvalio suradnju s gradom Donjim Miholjcem, a u ime gradskih vlasti uz goste iz susjednih udruženja, obrtnike je pozdravio gradonačelnik Goran Aladić.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije