Odlični uvjeti za črnkovačke osnovce

Odlični uvjeti za črnkovačke osnovce

Ovog proljeća učenici i nastavnici Područne škole škole Črnkovci, koja djeluje pri Osnovnoj školi “Hrvatskoj Sokol” Podravski Podgajci imaju zaista puno razloga za zadovoljstvo, jer su nakon dugo čekanja u školskom dvorištu dobili moderno asfaltirano sportsko igralište.
Kako je priopćeno iz Osječko-baranjske županije koja je financirala projekt, “novo sportsko igralište vrijednosti je 97.220,00 eura. Igralište površine 949,76 četvornih metara sastoji se od terena za rukomet, odnosno mali nogomet i košarkaškog terena, a izgradnjom novog športskog igrališta osigurani su uvjeti za aktivno bavljenje sportom kako osnovnoškolaca, tako i svih stanovnika naselja.”
Pedagoginja u Osnovnoj školi “Hrvatski Sokol” Ana Perasić, u povodu završetka ovog projekta kazala je kako ju iznimno veseli izgradnja novog sportskog igrališta u Područnoj školi u Črnkovcima koja sada ima puno bolje uvjete rada, a učenici mogu sudjelovati u nastavi tjelesnog odgoja kad god vremenske prilike to dopuštaju.
“Do početka ove školske godine su nažalost, bili ograničeni i nastavu tjelesnog morali su imati u školskom hodniku. Sada je pak situacija puno drugačija i s puno više novih i zanimljivih sadržaja. Djeca sada imaju golove, koševe, mreže koje štite odlazak lopte u školsku okolinu, imaju primjerenije uvjete za nekoliko različitih sportova i vjerujem da će i nastava sada biti bitno kvalitetnija,” poručila je pedagoginja naglašavajući kako učenici sada imaju mogućnost koristiti ovo asfaltirano igralište i nakon nastave u slobodnom vremenu i poslijepodnevnim satima s roditeljima, prijateljima i ostalim mještanima Črnkovaca.
Izgradnja igrališta u Područnoj školi u Črnkovcima bila je jedna od prvih inicijativa ravnatelja Osnovne škole “Hrvatski Sokol” Podravski Podgajci Krešimira Lagetara kada je preuzeo dužnost ravnatelja, stoga ga osobito veseli što se sada već s ceste vidi da školsko dvorište s novim igralištem sada konačno “diše” te očekuje da će se svi mještani s pažnjom i brigom odnositi prema njemu.
“Igralište je istinski prekrasno i prezadovoljni smo njime, a osobito djeca, jer sada na ovom prostoru mogu igrati rukomet, nogomet, košarku i druge vrste rekreacije. Velike zahvale upućujem stoga Osječko-baranjskoj županiji i Općini Marijanci za njihov angažman u realizaciji ovog projekta uz pomoć kojega je sada i učiteljima lakše izvoditi nastavu tjelesne i zdravstvene kulture,” kaže s neskrivenim zadovoljstvom ravnatelj, najavljujući kako se sada planira uređenje okoliša škole i postavljanje nove ograde s obzirom da je stara već dotrajala.
Inače, Područnu školu u Črnkovcima pohađa 30 djece u četiri razredna odjeljenja, a za prvi razred u novoj školskoj godini spremno je sedmero djece. Energetska obnova Područne škole Črnkovci ukupne vrijednosti 69.974,32 eura završena je 2020 godine. Rekonstrukcijom je ostvareno smanjenje primarne energije, a posljedično i potrebne energije za grijanje za 31.532.18 kWh i smanjenje emisije stakleničkih plinova za 58 posto. Navedeno je postignuto toplinskom izolacijom vanjskih zidova, stropa prema tavanu i krova, te ugradnjom plinskog generatora za grijanje i proizvodnju tople vode.
Nakon obnove školska zgrada izgrađena 1927. godine prešla je iz energetskog razreda F u energetski razred C. Ulaganja Osječko-baranjske županije u školsku zgradu nastavljena su sanacijom krova tijekom 2023. godine za što je uloženo 7.566,00 eura.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije