Proslava Dana općine Magadenovac

Proslava Dana općine Magadenovac

- Općina Magadenovac posljednjih je godina vrlo uspješna u realizaciji tzv. malih projekata od 150 do 200 tisuća eura - rekao je na svečanosti povodom dana općine blagdana Rođenja Sv. Ivana Krstitelja načelnik Stjepan Živković ističući veliku važnost povlačenja novca iz europskih fondova, ali i sa razine države i županije kojim se kroz infrastrukturu i izgradnju objekata komunalnog standarda povećava kvaliteta života mještana općine. Čestitavši blagdan općine načelnik Živković posebno je istaknuo investicije koje su u posljednje vrijeme uložene u naselje Beničanci, gdje je uređeno nogometno igralište, javna rasvjeta te nabavljena vatrogasna cisterna u vrijednosti od 130.000 za interventnu vatrogasnu postrojbu.

Načelnik je i ovoga puta naglasio važnost demografskih mjera koje obuhvaćaju sve dobne kategorije stanovništva od rođenja, pa do završetka školovanja i sufinanciranja rješavanja stambenih pitanja mladih obitelji za što je u posljednjih pet godina iz proračuna izdvojeno oko 300.000 eura. Stjepan Živković je također dodao kako općina brine o starijim i nemoćnim te bolesnim osobama kojima pomoć nikada nije bila uskraćena.

- Općina Magadenovac je kraj koji proizvodi sirovinsku bazu u poljoprivredi i time ovisi o europskim i svjetskim burzovnim kretanjima koja su općenito nepovoljna, pa je potrebno razvijati mogućnosti za finalizaciju proizvoda odnosno za stvaranje dodane vrijednosti - rekao je Živković.

Zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Mato Lukić pohvalio je demografske mjere te podsjetio na neke od mjera županije kao što je subvencioniranje kamatnih stopa za stambene kredite za mlade obitelji. On je naglasio kako je Osječko baranjska županija prva u hrvatskoj u privlačenju EU sredstava, ali je dodao da se može još i bolje. Posebno je istaknuo sektor poljoprivrede u čiju modernizaciju treba dodatno ulagati.

Na sjednici su dodijeljena i općinska priznanja. Nagrade za životno djelo posthumno su dobili Stevo Kitak i Milorad Sakradžija, nagradu općine Mirjana Mićan, a pohvalnicu općine Kata Drašinac.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije