Nadbiskup Đuro Hranić otvorio i blagoslovio Pastoralni centar

U organizaciji Župe Sv. Mihaela Arkanđela Donji Miholjac protekloga je vikenda održana svečana akademija te otvoren Župni pastoralni centar "Ivan Vajda" u Donjem Miholjcu.

- Blagoslovom želim okruniti vaša nastojanja proteklih nekoliko godina i označiti početak još zauzetijega pastoralnog katehetskog rada u vašoj Župi, kojega omogućuju ovi novi prostori. U njima ćete se okupljati kako biste produbljivali vlastitu vjeru, bolje je i dublje upoznavali te kako biste utvrđeni i postojani u vjeri mogli biti svjedoci Isusovih vrednota – rekao je na otvorenju Pastoralnog centra mons. Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit.

Okupljenim vjernicima zatim se obratio donjomiholjački župnik Josip Antolović te iznio nekoliko tehničkih podataka o izgradnji Pastoralnog centra. Centar ima dvije dvorane. Jednu manju i jednu veliku, koja je dvonamjenska, pa se može istovremeno koristiti za veća okupljanja. U predvorju je veliki hol uz kojeg su vezani sanitarni čvorovi. Uz to su smještena i dva manja apartmana.

Podsjetimo, gradnja je započeta u studenom 2014. godine, a ukupna investicija je 1.629.239,00 kuna.

U programu svečanog otvorenja Pastoralnog centra, kojem su uz brojne vjernike bili nazočni gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić i njegov zamjenik Tomislav Brusač, nastupio je Mješoviti crkveni pjevački zbor "Sveta Cecilija".

Nakon svečanog blagoslova svih prostorija Pastoralnog centra u Župnoj crkvi je uslijedila sveta misa koju je vodio monsinjor Đuro Hranić.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.