Sportske igre mladih u Rijeci i Splitu

Sportske igre mladih u Rijeci i Splitu

Ekipa Brate ja sam iz Miholjca, u sastavu Petar Korov, Josip Pleša i Andro Pešić, svi rođeni 2009., nakon što su osvojili u Osijeku turnir U15 pobijedivši u finalu ekipu iz Vinkovaca 11:10, plasirali su se na Državnu završnicu Plazma igre mladih u Rijeci, te jučer osvojili drugo mjesto.
U skupini su pobijedili ekipu iz Zadra 19:9, pa zatim ekipu iz Zagreba 14:2 te na kraju ekipu iz Šibenika 8:4. U polufinalu su pobijedili dečke iz Ludbrega 15:13, a u finalu su izgubili od ekipe iz Slavonskog broda 17:14. Osvajanjem drugoga mjesta plasirali su se na Međunarodnu završnicu Plazma igre mladih u kategoriji ulična košarka 3x3 Kinder joy of moving koja se održava u Splitu 19-24/08/2024.

U 28. Sezoni Plazma Sportske igre mladih samo u Hrvatskoj okupile su više od 110.000 djece i mladih.
Više od 2000 djece sudjelovat će na Državnoj završnici Plazma Sportskih igara mladih u Rijeci
20. - 31. srpnja 2024.

Državna završnica Plazma Sportskih igara mladih ove se godine prvi put u cijelosti, u svih 10 sportskih disciplina, održava u Rijeci. Od 20. do 31. srpnja djeca i mladi iz cijele Hrvatske borit će se za titulu državnih prvaka 28. sezone najveće sportske amaterske manifestacije u Europi.

Igre pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se potpuno besplatno natječu u 10 sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder joy turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, MIS turnir u odbojci, PAKET24 Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, PBZ cup u šahu, graničar i atletika u sklopu Telemach Dana sporta).

Natjecanja u Rijeci bit će podijeljena u tri smjene, a informacije o Državnoj završnici i raspored natjecanja dostupan je ovdje.

Natjecanja započinju jednom od najpopularnijih sportskih disciplina – graničaru, u dvije kategorije 2013. godište i mlađi te 2015. godište i mlađi, koji kroz natjecanje miješanih ekipa, dječaka i djevojčica, potiče na druženje i inkluziju.

Državna završnica završit će Coca-Cola Cupom najvećim malonogometnim turnirom u Europi. Nakon više od 140 turnira u svim županijama Hrvatske, ekipe će u Rijeci zaigrati veliki finalni turnir. Coca-Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Već četvrtu godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

Igre osim natjecanja organiziraju i edukacije primjerene djeci i mladima, tako uz sportsko-ekološku radionicu "Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet", neke od edukativnih aktivnosi su i u suradnji s MUP-om edukacije kojim se mladi potiču na fair navijanje i ne nasilje na sportskim terenima  "Budi navijač, ne razbijač" i "Reci ne! Govoru mržnje", a u suradnji s Crvenim križem organiziraju i vježbe prve pomoći. Tako će i u Rijeci, osim natjecanja djeca imati priliku družiti se, kupati, učiti i upoznati vršnjake iz cijele države.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije