Ponovljeni natječaj za javna gradska priznanja

Ponovljeni natječaj za javna gradska priznanja

PONOVLJENI NATJEČAJ

ZA PODNOŠENJE PRIJEDLOGA ZA DODJELU JAVNIH PRIZNANJA

GRADA DONJEG MIHOLJCA U 2024. GODINI

 

Predmet ovog Ponovljenog Natječaja je poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Donjeg Miholjca u 2024. godini s obzirom da je na Natječaj za dodjelu javnih priznanja Grada Donjeg Miholjca u 2024. godini koji je bio objavljen 11. lipnja 2024. godine pristigla samo jedna prijava a moguće je podnijeti prijave za tri različite kategorije. 

 

Pozivaju se građani, udruge građana, pravne osobe, vjerske zajednice, kulturne, športske i druge organizacije na dostavu prijedloga kandidata za dodjelu javnih priznanja Grada Donjeg Miholjca u 2024. godini i to Zlatna plaketa „Grb Grada Donjeg Miholjca“ i Pečat Grada Donjeg Miholjca.

 

Zlatna plaketa “Grb Grada Donjeg Miholjca” posebno je javno priznanje koje se dodjeljuje fizičkim i pravnim osobama za izuzetna ostvarenja u svim područjima djelatnosti gospodarskog razvoja Grada.

 

Pečat Grada Donjeg Miholjca je javno priznanje koje se dodjeljuje fizičkim i pravnim osobama za značajan doprinos i naročite uspjehe u unapređivanju znanosti, kulture, zaštite i unapređivanja čovjekovog okoliša, sporta, tehničke kulture, zdravstva i drugih javnih djelatnosti te za poticanje aktivnosti koje su tome usmjerene kao i za razvoj cjelokupnog društvenog života Grada. 

 

Pozivaju se:

- vijećnici Gradskog vijeća Grada Donjeg Miholjca,

- radna tijela Gradskog vijeća,

- gradonačelnik Grada Donjeg Miholjca,

na dostavu prijedloga kandidata za dodjelu javnog priznanja Počasni građanin Grada Donjeg Miholjca u 2024. godini.

 

Počasnim građaninom Grada mogu biti proglašeni građani Republike Hrvatske i građani drugih država koji su svojim radom i djelom osobno i izuzetno doprinijeli napretku Grada ili podizanju ugleda Grada ili Republike Hrvatske u cjelini. 



Prijedlog za dodjelu javnih priznanja podnosi se u pisanom obliku i mora sadržavati:

1. ime, prezime, zvanje, zanimanje i adresu kandidata, odnosno naziv trgovačkog društva, ustanove, vjerske zajednice, udruge građana ili drugih pravnih osoba koje se predlažu za dodjelu javnog priznanja, 

2. područje iz članka 3. ove Odluke za koje se predlaže dodjela javnog priznanja

3. sažetak obrazloženja prijedloga koji sadrži doprinos, zasluge, odnosno rezultate, na kojima se temelji prijedlog za dodjelu priznanja (najviše na tri stranice formata A4) koji svojim potpisom potvrđuje kandidat, ovlaštena osoba pravne osobe odnosno član obitelji ako se javno priznanje dodjeljuje posmrtno;

4. podatke o predlagatelju (ime i prezime/naziv, adresa/sjedište, podaci za kontakt), potpis predlagatelja, odnosno ovlaštene osobe i otisak službenog pečata.

 

Prijedlog se dostavlja na obrascu "Prijedlog za dodjelu javnog priznanja Grada Donjeg Miholjca" (Prilog 1).  

 

Uz prijedlog se mora dostaviti očitovanje predloženog kandidata, odnosno ovlaštene osobe pravne osobe o prihvaćanju kandidature za dodjelu javnog priznanja, odnosno očitovanje člana obitelji ako se javno priznanje dodjeljuje posmrtno, koje se daje na obrascu "Očitovanje o prihvaćanju kandidature za dodjelu javnog priznanja Grada Donjeg Miholjca" (Prilog 2). 

 

Uz prijedlog se dostavlja i sva raspoloživa dokumentacija (fotografije, isječci iz medija, priznanja, javne objave i sl.), a može se priložiti i šire obrazloženje (najviše na 6 stranica formata A4) 

 

Na zahtjev Odbora, podnositelj prijedloga dužan je naknadno dostaviti i druge dopunske podatke i dokumentaciju.

 

Obrasci na kojima se podnose prijedlozi s odgovarajućom dokumentacijom mogu se preuzeti na službenoj web stranici Grada www.donjimiholjac.hr ili osobno podići u Gradskoj upravi Grada Donjeg Miholjca.

 

Prijedlozi se podnose poštom ili osobno u zatvorenoj omotnici Odboru za dodjelu javnih priznanja Grada Donjeg Miholjca 

 

do 15. kolovoza 2024. godine

na adresu:

 

GRAD DONJI MIHOLJAC

Odbor za dodjelu javnih priznanja

  VUKOVARSKA 1/I.

   31540 Donji Miholjac

S naznakom „Prijedlog za dodjelu javnih priznanja – ne otvaraj“



Osobni podaci kandidata i predlagatelja obradit će se isključivo u svrhu provedbe natječaja za dodjelu javnih priznanja Grada Donjeg Miholjca u 2024. godini sukladno Uredbi (EU) 2016/679.

Izrazi koji se koriste u ovom natječaju, a koji imaju rodno značenje, bez obzira na to koriste  li se u muškom ili ženskom rodu, obuhvaćaju, na jednak način, muški i ženski rod.

Ovaj natječaj objavljuje se u lokalnoj radio postaji te na službenoj web stranici Grada Donjeg Miholjca.

Odbor za dodjelu javnih priznanja

Grada Donjeg Miholjca

Predsjednik, Igor Čupić v.r.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije