Obilježen Dan općine Podravska Moslavina

Obilježen Dan općine Podravska Moslavina


Općina Podravska Moslavina od 6. do 8. rujna 2024. godine obilježava Dane Općine, kao i blagdan Male Gospe, zaštitnice župe Podravska Moslavina. Središnja svečanost proslave je svečana sjednica Općinskog vijeća koja je održana danas (6. rujna 2024. godine), a uz općinskog načelnika Dominika Cerića, vijećnike, saborske zastupnike Natašu Tramišak i Gorana Ivanovića, ujedno i izaslanika predsjednika Hrvatskog sabora te ostale uvažene goste nazočio joj je i obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić.

- Svim stanovnicima Općine čestitam njihov Dan kao i blagdan njihove zaštitnice, a općinskom načelniku i njegovom timu čestitam na uspješnom vođenju ove zajednice. Osječko-baranjska županija nastoji pružiti podršku i potporu u realizaciji svih ideja koje su potrebne kako bi se osigurao kvalitetan život u nekoj sredini, a tako će biti i u buduće. Želim istaknuti da i načelnik Cerić i ostali načelnici mogu i trebaju biti ponosni na svaki uspješno proveden projekt koji je rezultirao bilo novim zapošljavanjima, bilo izgradnjom infrastrukture jer svi oni pridonose ugodnijem i boljem životu naših mještana – kazao je Lukić.

Načelnik Općine Podravska Moslavina Dominik Cerić osvrnuo se na neke od realiziranih projekata kojima je značajno podignuta kvaliteta života njegovih sumještana.

- Općina Podravska Moslavina nizom mjera i potpora financira rođenje djeteta, stipendira učenike, ali brine i o starijem stanovništvu. Također, potičemo ostanak mladih obitelji na ovim prostorima, podupiremo rad udruga, a u našem svakodnevnom radu imamo veliku podršku resornih ministarstava i Osječko-baranjske županije. U fazi nabave je malonogometno igralište s umjetnom travom u Krčeniku, a u Moslavini je u fazi izgradnje. Radimo na izgradnji kanalizacijske mreže, u suradnji s Hrvatskim vodama i ostala nam je još samo izgradnja pročistača – rekao je načelnik i dodao da će s pripremom i realizacijom važnih projekata nastaviti i u sljedećoj godini.

Gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić čestitao je načelniku i njegovim suradnicima na uspješnom vođenju Općine te je u svom obraćanju tijekom sjednice istaknuo kako je izgradnjom komunalne infrastrukture i ulaganjima u društveni i sportski život postignut veliki napredak u Podravskoj Moslavini. Dodao je kako Grad Donji Miholjac ima odličnu suradnju s općinama miholjačkog prstena, a koja će uroditi i zajedničkim projektima, poput osnivanja vatrogasnog društva.  

Saborska zastupnica Nataša Tramišak također se pridružila čestitkama načelniku na izvrsnom vođenju Općine, a svim je mještanima čestitala njihov Dan i blagdan nebeske zaštitnice. – U dolasku na današnju sjednicu vidljivo je da je Općina Podravska Moslavina jedno veliko gradilište i vjerujem da će po završetku započetih projekata biti znatno promijenjena vizura čitave općine. Uz veliku pomoć i suradnju Vlade RH u posljednjih je nekoliko godina u općine i gradove diljem Osječko-baranjske županije, uloženo više od milijardu eura zahvaljujući kojima je sigurno poboljšan život u tim krajevima – istaknula je Tramišak.

Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i saborski zastupnik Goran Ivanović naglasio je kako mala Općina poput Podravske Moslavine dokazuje da je agilnošću i upornošću moguće uspješno realizirati projekte koji značajno doprinose kvaliteti života njezinih stanovnika.

Najviša javna općinska priznanja primili su: Ante Šimara i dr. Wadi Zoghbi.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije