Završni koncert 5. Prandau festivala

Završni koncert 5. Prandau festivala

U subotu, 14. rujna  u Donjem Miholjcu, u crkvi sv. Mihaela arkanđela, s početkom u 18,30 sati, održati će se završni koncert 5. PRANDAU FESTIVALA  na kojem će nastupiti sjajni glazbenici, bariton BERISLAV JERKOVIĆ i Dubravko Ćepulić Polgar na orguljama.
Na programu će se izvesti skladbe Louis Viernea, Ludwiga van Beethovena, Sigfrida Karga-Elerta, Ferdinanda Hillera i Josefa Gabriela Rheinbergera, koje će u izvedbi ova dva vrsna glazbenika zasigurno biti odličan razloga za dolazak na koncert.
Berislav Jerković (bariton), diplomirao je Pjevanje, Dirigiranje i Glazbenu pedagogiju (Muzičke akademije u Zagrebu, Osijeku i Pečuhu, Mađarska), poslijediplomske studije Pjevanja (na Sveučilištu u Zagrebu i na Sveučilištu u Grazu) te doktorski studij na Sveučilištu u Zagrebu.
Pjevao je brojne solističke uloge u Osijeku, Zagrebu, Novom Sadu, Skopju, Splitu, Pečuhu, Dubrovniku, Johannesburgu u sljedećim operama: Don Giovanni, Gianni Schicchi, L'elisir d'amore, Rigoletto, Cosi fan tutte, Un ballo in maschera, La boheme, Eugene Onegin, I Pagliacci, Čarobna frula, Carmen, Hansel and Gretel, La sonnambula, Figarov pir, Tosca, La serva padrona, Ero s onoga svijeta, Susannina tajna itd.
 
Dubravko Ćepulić Polgar (1999.) Prvu poduku iz glasovira dobiva od prof. Domagoja Gušćića. Od svoje 13. godine uči orgulje kod prof. Hrvoja Žagmeštra te kasnije kod prof. Pavla Mašića, a od 17. godine čembalo kod prof. Franje Bilića.
Triput je prvonagrađen na državnom natjecanju iz orgulja (2015., 2021., 2023.), jedanput na Međunarodnom natjecanju IMMCC u Mariboru te je dobitnik dvaju Oskara znanja i triju Rektorovih nagrada.
Od 2015. glavni je orguljaš crkve Bezgrješnog Srca Marijina u Zagrebu, a od 2023. naslovni je orguljaš Klape „Sveti Juraj“ Hrvatske ratne mornarice.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije