Dokumentarac o uspješnom radu miholjačke škole

Dokumentarac o uspješnom radu miholjačke škole

U Osnovnoj školi „August Harambašić“ Donji Miholjac pred brojnim je uzvanicima, gostima, roditeljima i zaposlenicima škole te predstavnicima Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Osječko-baranjske županije i grada Donjeg Miholjca održana premijerna projekcija dokumentarnog filma o Osnovnoj školi „August Harambašić“ Donji Miholjac pod nazivom Svaka škola ima svoju priču, dobro došli u našu.


Ovaj dokumentarni film
aktivno je sniman tri godine, a u njemu su između ostaloga korištene i školske arhivske snimke te fotografije i video-zapisi koji su snimani tijekom prošlih dvadesetak godina.

Škola je velik dio materijala snimila vlastitom opremom, a drugi dio materijala godinama su snimali i arhivirali dugogodišnji školski suradnici Drago i Mirna Kamenić. Film je sniman iz perspektive učenika, a ulogu pripovjedača u filmu preuzeo je učenik 5. razreda Niko Puljić koji je za svoj trud i doprinos nagrađen velikim pljeskom svih prisutnih.

Ravnatelj škole Vedran Aladić naglasio je da je kod stvaranja filma osnovni cilj bio prikazati uvjete u kojima djeca žive i rade u školi te zabilježiti one male trenutke ljepote i možda naoko nevidljive specifičnosti donjomiholjačke školekoje će kroz dvadesetominutni dokumentarni film ostati zauvijek zabilježeni. Zahvalio je zaposlenicima škole i učenicima na svemu što čine rekavši da svi ti ljudi svojim trudim, ljubavlju, zalaganjem i željom za dobrim daju svoje srce ovoj školi, ovoj djeci i ovome gradu te ispisuju povijest škole nastavljajući ondje gdje su neki drugi prije njih stali.

Viši savjetnik za osnovnoškolsko obrazovanje Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Osječko—baranjske županije Mišo Tokić istaknuo je da je donjomiholjačka osnovna škola vrlo prepoznatljiva u čitavoj županiji po nizu projekata, po brojnim uspjesima i vizualnom identitetu te je zahvalio svima zaposlenicima i učenicima što svojim radom i ljubavlju ovu školu čine uspješnom, kvalitetnom i jedinstvenom.

Ravnatelj škole je nakon projekcije uručio priznanja i simbolične darove čitavom timu koji je sudjelovao u stvaranju filma.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije