Započela je nova vinarska godina. Jedini donjomiholjački vinogradar i vinar Rudolf Štefan na svom je vinogradu smještenom u orahovačkom vinogorju već obavio zimsku rezidbu loze.
Protekle dvije godine nisu bile naklonjene vinogradarima budući da je 2023. bila izrazito vlažna te su se pojavile bolesti, dok je 2024. bila vrlo suha i to do te mjere da su se na lozi počeli sušiti i sami grozdovi. Prinos je bio prepolovljen, ali dobiveno vino je bilo kvalitetno s visokim postotcima šećera. U podrumu kod Štefana prošlogodišnje vino je u fazi bistrenja i za otprilike mjesec dana biti će buteljirano i spremno za prodaju.
Donjomiholjački vinogradar uzgaja dvije najzastupljenije sorte u Slavoniji graševinu i frankovku uz nešto malo loze cabernet saugvinon koje su i najotpornije na zimske uvjete. Međutim, manje su otpornije na sušu i visoke temperature.
Kako ističe Rudolf Štefan u tehnologiji proizvodnje najvažnija je dobra sirovina, odnosno grožđe koje se u njegovom podrumu prerađuje na ekološki način čime se dobiva izvanredna kvaliteta. Upravo zbog toga vina Štefan su dobitnici brojnih priznanja na vinskim sajmovima na području Sjeverne Hrvatske.
Budući da zbog bolesti više ne može raditi teške poslove, radove u vinogradu uglavnom obavljaju sin i unuk uz pomoć ostatka obitelji dok on pomaže svojim iskustvom i savjetima.