Subvencioniranje stambenih kredita

Idući tjedan objava javnog poziva za subvencioniranje stambenih kredita

Župan Ivan Anušić danas (18. travnja 2019. godine) potpisao je ugovore o poslovnoj suradnji Osječko-baranjske županije sa sedam banaka u provedbi projekta „Stambeni krediti u funkciji poticanja gospodarstva“. To su Agram banka d.d., Erste&Steiermarkische Bank d.d., Hrvatska poštanska banka d.d., OTP banka d.d., Privredna banka Zagreb d.d., Podravska banka d.d., Zagrebačka banka d.d.. Iduće srijede (24. travnja) Županija će objaviti javni poziv i time počinje konkretna realizacija projekta.
Kroz projekt „Stambeni krediti u funkciji poticanja gospodarstva“ Osječko-baranjska županija subvencionira kamatnu stopu od jednog postotnog poena na odobreni kredit poslovne banke s kojom Županija zaključi ugovor o poslovnoj suradnji, i to u prvih 10 godina otplate kredita, a minimalni rok otplate kredita je 15 godina. Ukupni kreditni potencijal je 50.000.000,00 kuna, a najviši iznos kredita koji će Županija subvencionirati je 500.000,00 kuna. Na poziv župana dodatnim subvencioniranjem kamata u projekt su se uključili gradovi Osijek i Beli Manastir te općine Bilje, Koška, Erdut i Magadenovac, pa je za korisnike kredita s njihova područja otplata kredita još povoljnija.

- S bankama smo uspjeli ispregovarati kamatu od 2,49 posto, Županija subvencionira jedan postotni poen, a jedan postotni poen subvencionira još šest jedinica lokalne samouprave. Na taj način za neke korisnike kredit će biti gotovo bez kamate, pa je to zaista dobra mjera demografske politike. Već sada postoji veliki interes, a ovim putem pozivam ostale općine i gradove, kao i gospodarske subjekte da se uključe u projekt te tako pomognu našim sugrađanima - rekao je župan Anušić.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić Milardović ističe da informacije o projektu postoje na Internet stranicama županije, no na sve upite građana odgovorit će djelatnici Upravnog odjela za gospodarstvo. Uz objavu javnog poziva bit će priloženi i svi potrebni obrasci i izjave.
Podsjeća da je projekt namijenjen hrvatskim državljanima s prebivalištem i radnim odnosom na području Osječko-baranjske županije, bez obzira na godine života, za kupnju stana ili kuće na području Županije. Korisnik kredita može biti hrvatski državljanin koji nema ili njegov bračni drug, izvanbračni drug, odnosno partner nema za život uvjetan stan ili kuću ili ima stan ili kuću koju želi prodati radi kupovine većeg stana ili kuće. Vrijednost stana ili kuće koja se kupuje ne može biti veća od 1.000.000,00 kuna osim ako u kućanstvu živi osoba s utvrđenim invaliditetom 80 % i više. Tada vrijednost stana ili kuće koji se kupuje može biti do 1.100.000,00 kuna. Vrijednost stana ili kuće koji se prodaje ne može biti veća od vrijednosti stana ili kuće koji se kupuje.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.