Gradsko vijeće o razvoju turizma

Članovi Gradskog vijeća Donjeg Miholjca, većinom glasova prihvatili su Strategiju razvoja turizma Grada Donjeg Miholjca. Izradu ovog dokumenta sufinancirala je Europska unija, naručio Grad Donji Miholjac, a u njegovoj izradi sudjelovali su: jedna zagrebačka tvrtka na čelu sa Damirom Novotnyem, čija je ponuda prihvaćena kao najpovoljnija nakon provedenog postupka jednostavne javne nabave, te Miholjački poduzetnički centar-lokalna razvojna agencija i Turistička zajednica Grada Donjeg Miholjca. Strategijom su obuhvaćeni: analiza stanja i dijagnoza, odnosno turističke destinacije i pregled turističkih potencijala na području Grada, analiza tržišta, vizija i ciljevi razvoja turizma.

Tri su najvažnija: Stvaranje konkurentnog gospodarstva, Unapređenje infrastrukture, prostorno planiranje i zaštita okoliša, te Unapređenje kvalitete života, razvoj partnerstva i međusektorska suradnja. Vrijednost izrade projekta s PDV-om je 50 tisuća kuna.

Vijećnici su dali suglasnost na provedbu ulaganja u projekte izgradnje parkirališta na groblju u Podravskim Podgajcima i Rakitovici, te poništili natječaj za imenovanje ravnatelja, odnosno ravnateljice Narodne knjižnice Grada Donjeg Miholjca, jer pristigle dvije zamolbe ne ispunjavaju uvjete natječaja.

Većinom glasova, točnije uz jedan protiv (vijećnika Mosta) i suzdržanim vijećnika HSS-a, usvojen je zaključak povodom razmatranja izvješća o radu gradonačelnika u protekloj godini. Jednoglasno je prihvaćena Godišnja analiza stanja sustava civilne zaštite na području grada u protekloj godini, te plan njezina razvoja s financijskim učincima u naredne tri godine. 

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.