90 godina KUD-a “Josip Čoklić” Rakitovica

Svečanom sjednicom te folklornim i zabavnim programom Kulturno-umjetničko društvo "Josip Čoklić" iz Rakitovice obilježilo je 90. obljetnicu postojanja.

KUD u Rakitovici osnovan je davne 1929. godine. Glavni inicijatori osnivanja bili su tadašnji seoski učitelj Venos, te Josip Čoklić, po zanimanju cestar, koji je od samog osnutka pa do svoje smrti 1975. bio predsjednik društva. Društvo djeluje u nekoliko skupina: folklornoj, tamburaškoj, muškoj pjevačkoj skupini i dramsko recitatorskoj. Do sada su nastupali na brojnim značajnim folklornim manifestacijama u zemlji i inozemstvu te su organizatori tradicionalne folklorne manifestacije "Zlatna berba".

Svečanost je održana u Mjesnom domu u nazočnosti brojnih gostiju iz političkog, gospodarskog, kulturnog, vjerskog i športskog života, aktivnih i podupirajućih članova KUD-a te mještana. Na svečanosti je o povijesti društva govorio dugogodišnji predsjednik Nikola Sklizović kojem je gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić uručio javnu zahvalnicu. Obljetnici je bio nazočan i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović koji je tom prigodom istaknuo kako je devedeset godina izniman doseg i rezultat kada je u pitanju kulturno i amatersko stvaralaštvo. Čestitao je svim dosadašnjim i sadašnjim članovima na požvrtvovnosti tijekom svih ovih godina i izrazio nadu da će mladi Rakitovice nastaviti dugu tradiciju društva.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.